Annonse

Hva er ditt favorittrom i boligen? Vi Bygger Nytt presenterer folks favorittrom. Gjennom sine egne bilder får leserne presentere favorittrommet og  forklare hvorfor dette er favoritten.

Hva er favorittrommet?
Stua – eller egentlig et hjørne av stua, som jeg bruker som kontor.

Hvorfor er dette favoritten? 
Plassen er som min egen lune hule i huset. En feelgood-sone. Her jobber jeg, spiser frokost, drikker kaffe – og det er helst her jeg inviterer besøk til å sette seg ned. Jeg er avhengig av musikk og det er her jeg har vinylene, cd-ene, platespilleren og høyttaler. 

Beskriv hvordan du har innredet dette rommet?
Så langt fra minimalistisk som mulig? Jeg har valgt forskjellig farge på de tre veggene. Matt svart, dark teal (dyp grønn) og hvit. Kontoret har blitt til etterhvert som jeg har funnet møbler og gjenstander jeg liker og  synes passer inn. Hjørnet bærer tydelig preg av at jeg er en fotograf som liker musikk, for å si det mildt. Veggene er tapetsert med kunst, minner fra konserter, egne foto. Sofaen er en gammel Vatne-sofa jeg kjøpte brukt og fikk trukket om. Lenestolen fra Raastad & Relling er et loppefunn, som har jeg også har fått trukket om i samme type skinn. Møbeltrekk og SystGrethe Nygaard for meg. Skrivebord og skjenk er gamle teakmøbler av Fredrik Kayser. Som LP-oppbevaring brukes kule plastskap fra Kartell som jeg fjernet topp-plata fra. Kjøpt hos InDesign i sin tid. Gamle ølkasser i tre brukes til oppbevaring i kontordelen. Nyeste anskaffelse er et rundt, kult, grønnlig teppe kjøpt på Fargerike Raglamyr. Den desidert styggeste gjenstanden jeg har er en grusom lampe. Min mor (og sikkert alle andre, bare de er høfligere) grøsser når hun ser den. Og jeg skjønner henne godt. Men den minner om den som Kaizers Orchestra hadde på pumpeorgelet i sin tid, så jeg smiler hver gang jeg ser den stå borte i «musikkhjørna». Gode minner må jo få næring. Noe arvegods er også på plass: Det runde brett-bordet «tar jeg vare på» for mamma, og det svære keramikk-relieffet på veggen arvet jeg etter min mormor. Det er laget av min onkel, den kjente keramikeren Arne Åse, og er noe av det beste jeg eier. 

Hva har vært viktig for deg å fremheve i dette rommet? 
Dette er kontoret mitt. Jeg har både funksjonell kontorplass og «pauserom» i ett. Også når det ikke er koronatid brukes mye tid her.  Så jeg må trives for å ikke «gå på veggene». Jeg får energi av musikk, farger og – klisjévarsel: tente lys, og bilder av kjekke ting jeg har opplevd, så derfor fyller jeg rommet med det. Annonse