Annonse

Da jeg vokste opp på 70- og 80-tallet lyste det på lang vei hvem som hadde tilbragt påsken på hytta på fjellet og hvem som «bare» hadde vært hjemme. Jeg tilhørte den siste gruppen og følte meg alltid litt ekstra bleik da skolen startet opp igjen. Men også vi som “bare” var hjemme gjorde kjekke ting og var vi heldig fikk vi oss en gåtur opp til Hodnafjellet. Og kom det noen solgløtt på huset, var vi raske med å åpne verandadøren, finne frem en stol og et teppe og sluke til oss alt solskinnet vi kunne få…

Påsken i fjor var spesiell med korona-restriksjoner og jammen meg blir den spesiell i år også av samme grunn. Likevel satser vi på å ha noen deilige dager foran oss med våre nærmeste – enten vi tilbringer påsken hjemme eller i en hytte. 

Og at hytta betyr mye for folk, forstå vi godt. Ikke bare ligger den ofte i vakker natur, men den gir oss også en frihetsfølelse som mange setter pris på. Friheten til å styre sine egne dager og mulighet til å gjøre andre ting. Det fine er at vi faktisk kan gjøre litt av det samme om vi er hjemme også – det går fint an å finne frem puslespill og brettspill og arrangere konkurranser utendørs eller kanskje se en spennende påskekrim-sammen?

I denne utgaven tar vi deg med til en hytte som betyr svært mye for Jorunn Hagesæther og Tom Falkeid som bor på Norheim. For da hytta deres på Vamark to mil fra Hovden brant ned for noen år siden, var det bare å brette opp ermene og starte på arbeidet og bygge den opp igjen. Jorunn og Tom har virkelig skapt seg et flott hytteeventyr og bygget opp en flunkende ny hytte med gammel sjel. 

Vi gir deg også tips til fornyelser og hvordan du kan gjøre det fint rundt deg til påsken!

God fornøyelse og god påske! 

Liv Alsaker Sande

Annonse