Annonse

De startet konseptet i 2010 og siden den gang har de gjort over hundre hytter og leiligheter på fjellet klappet og klare. Bli med inn i noen av fjellhyttene innredet av Møbelringen og Princess ved Etne Senter.

Tekst: Liv Alsaker Sande Foto: Møbelringen Etne og Princess 

Det går ikke en uke uten at Møbelringen Etne (Strømø Møbel & Interiør AS) sin bil tar turen opp på fjellet – til Seljestad, Røldal, Vågslid, Haukeli, Hovden, Rauland eller andre typiske hyttesteder i Vestland og Telemark. I varebilen har de med seg møbler, gardiner,dunprodukter, sengesett, bestikk, serviser og ulike elektriske maskiner som trengs for å få frem den rette hyttekomforten. Kundene er private hytteeiere eller utbyggere og hytteleverandører som har funnet ut at det er smart og praktisk å benytte seg av det ennå unike konseptet “klappet og klart”. Nøkkelen til hytta finner de på avtalt sted – veldig ofte i nøkkelboksen – og vipps er stylistene fra Møbelringen og Princess i gang å gjøre den nye hytta eller oppussede hytta om til det ferieparadiset kundene ønsker seg.

– Noen leiligheter eller hytter skal gjøres klare til visning for salg og trenger en solid styling. Andre leiligheter eller hytter er kanskje blitt pusset opp og skal få nye møbler og nytt inventar. Noen har kjøpt seg helt ny hytte og synes det er utrolig praktisk at vi tar flyttejobben for dem og i tillegg styler og gjør det ekstra koselig, forteller daglig leder ved Møbelringen Etne, Ole Strømø. 

Princess
Klappet og klart-konseptet betyr mye for driften av møbelbutikken i Etne. Derfor så også Strømø mørkt på det da det ble lockdown og hytteforbud våren 2020. Men heldigvis tok driften seg godt opp fra mai 2020 og året ble totalt sett veldig godt.

– Vi er veldig heldige som driver i ei bygd der folk er flinke til å bruke de lokale butikkene. Men vi hadde nok aldri klart å drive en så stor butikk med mye på lager om det ikke var for den spesielle nisjen vår med å innrede hytter og leiligheter på fjellet, sier Strømø. 

Strømø Møbel & Interiør AS driver også Princess. En butikk med ett stort vareutvalg som står godt sammen med det møbelbutikken kan tilby.

– Solskjerming er for eksempel noe som er viktig for hyttekundene våre og med Princess på laget er det noe vi fikser glatt. Princess har også nødvendige tekstiler, nips og trendy småmøbler som er viktige for interiøret. Vi samarbeider også med den lokale Power-butikken i Etne som kan levere alt fra kjøkkenmaskiner til vaskemaskin og TV-apparatet, forteller Strømø.


Styling i hus
Det er ikke bare hytter og leiligheter på fjellet som blir oppgradert av stylistene fra Etne. De har også oppdrag i private boliger og gir også interiørveiledning under planleggingsfasen av helt nye boliger. Spesielt før salg er det en del som ønsker at interiørstylistene skal “pimpe” opp boligen. 

– Ingen tvil om at vi har truffet med nisjen vår og at mange har fått med seg konseptet vårt. Noen bruker nettet som inspirasjonskilde før de bestemmer seg for hvilke produkter de ønsker seg. Andre gir oss helt frie tøyler til å sette sammen et spennende interiør. Vi har laget nettsiden klappetogklart.com for de som planlegger og søker slike løsninger – om de ønsker seg helt komplette interiør og møbelpakker eller kanskje en mindre oppgradering. Råd og veiledning er en viktig del av opplegget – enten som digitale møter eller personlig her i Etne. Vår beliggenhet i Etne gjør det uansett veldig praktisk å få alt levert på rett plass på fjellet. Så kan en i prinsippet bare ta med toalettsakene og maten når en skal dra på hytta og få ekstra god tid til å nyte fjellivet, smiler Ole Strømø. 


Annonse