Annonse

Berge Sag opplever en historisk stor hytteinteresse om dagene og noe de beskriver som et brennhett hyttemarked.  For etter en tilnærmet bråstopp i salget i mars 2020, så tok markedet seg opp veldig fra sommeren av. Nå må Berge Sag si til kundene sine at de først kan levere hytta i 2022. 

Tekst: : Liv Alsaker Sande Foto: Berge Sag

Mens Berge Sag ved påsketider i fjor hadde hytter som kunne flyttes rett inn i på Seljestad, er alle ferdighyttene solgt for lengst. 

– Vi har ingen ferdige hytter igjen, kun en visningshytte på Gautefall som nettopp stod ferdig. Ellers er alt solgt, på en tid på året hvor det er hovedsesong på fjellet og vi som regel har mye for salg. Det var nok 

ingen som kunne forutse denne utviklingen for ett år siden. Det er nesten for mye av det gode om dagene, og vi må nesten si litt stopp for flere oppstarter i år. Det er vel egentlig det vi kaller et luksusproblem, sier Øyvind Bråtun som er salgs- og markedsutvikler for hytter i Berge Sag som har mange spennende hytteprosjekter på gang  på Solfonn, Vågslid, Eidfjord, Rauland, Turufjell i Flå og på Kvitaneset i Sveio.

– Interessen er spesielt stor for hyttene på Vågslid, Eidfjord og Rauland der vi heldigvis har tilgang til egne tomter som vi er i ferd å gjøre klare for salg, sier Bråtun. 

Bra timing
Samtidig som hyttemarkedet er brennhett, har også Berge Sag utvidet markedet sitt det siste året med å tilby hytter i hele sør-Norge. 

Berge Sag kjøpte også nylig opp Eikås Hytter og Hus som viktig ledd i den økte satsingen på hytter og hus i andre deler av landet.

– Gjennom økt synlighet på flere destinasjoner med hytter og mer nasjonalt rettet markedsføring, får vi vist frem produktene til et langt større publikum. Dette arbeidet har vært vellykket og gitt oss gode resultater – samtidig som vi timet oss bra mot den økte hytteinteressen, sier Bråtun. Og legger til at en stor del av veksten det siste året skjer på nye destinasjoner for Berge Sag.

– 1/3 del av salgene i 2020 var utenfor vår region, medregnet Vågslid/Haukeli i øst, sier han. Annonse