Annonse

En ting er å se hvordan romdelingen er på arkitekttegningene. En annen ting er å se hvordan det blir i virkeligheten. Nå er det rett før arbeidslaget fra Solid Mesterbygg setter i gang å legge plater på vegger og himlinger. Da vil Torbjørn og Torbjørg for alvor se hvordan deres nye hjem blir. 

Tekst og foto: Liv Alsaker Sande Foto: Grethe Nygaard/Private

– De begynner i underetasjen og jobber seg oppover. Dette gleder vi oss stort til – ikke minst fordi vi da vil få et godt inntrykk hvordan romdelingen blir, sier de.

På loftet er det ferdig isolert og gulvplatene i oppbevaringsarealet under skråtaket er på plass. 

– Her er vi veldig fornøyd med utnyttelsen av arealet og at det blir mye lagringsplass. Det får en jo aldri nok av, smiler de. 

Milimeterpresisjon vanskelig
Ute er rekkverket på terrassen bygget opp og nå gjenstår det ikke mye før all kledningen er på plass. De er allerede veldig begeistret for terrassen som også får en del som er overbygget. Den vestvendte terrassen er meget solrik og her kan en nyte herlige solnedganger.

– Kledningen rundt hovedvinduet i front er snart på plass og det blir spennende å se det ferdige resultatet som er viktig for husets uttrykk. Også tekking av takoppløftet er i gang. Her skal det båndtekkes med sink, noe vi tror blir veldig fint, sier Torbjørn og Torbjørg som den siste tiden har vært veldig opptatt av plassering av elektriske punkt, både stikkontakter og lampepunkt. 

– En prøver jo å få til en slags millimeterpresisjon, men det er jo umulig. Punkt til lamper ved vår egen seng er et godt eksempel på dette. Det er godt mulig elektrikeren ble litt lei av å flytte på disse. Litt det samme gjelder også plassering av dusjhode, da dette blir integrert i tak, men også dette har gått veldig fint. Nå kommer platene på og da er det ingen vei tilbake, sier de. 

Samtaleemne hver dag
For samboerparet blir selvsagt husbyggingen i Djupaskarvegen et naturlig samtaleemne i veldig mange sammenhenger. 

– Vi snakker om prosjektet daglig, enten det er om farger, møbler, plassering av stikkontakter eller andre ting. Det blir jo også et naturlig samtaleemne med familiemedlemmer, og vi får mange gode tips fra dem også, sier de.   

Hva tenker dere om jobben som blir gjort?
– Vi er veldig fornøyd med jobben som blir gjort og har de siste ukene nå sett viktigheten av å ha en totalleverandør å forholde seg til. Vi er overbevist om at det ikke hadde vært like enkelt dersom vi selv skulle forsøke oss som byggeledere og koordinere innsatsen til de ulike fagene som nå er i sving i huset. Så hjelper det også veldig at det er hyggelige folk, og at de ikke er redd for å stille spørsmål eller gi oss gode tips, sier de. 

Grilling i mai 
Boligen i Djupaskarvegen 41 har vært i Nervik-familien siden den ble bygget i 1958. Det er Vikanes Bungum Arkitekter som har modernisert og laget ny funksjonell planløsning i den omtrent 200 kvm store boligen. I første etasje kommer det to barnerom, barnebad, vaskerom, kjellerstue og her vil også komme hovedsoverom med egen walk-in garderobe og bad. I 2. etasje blir det hovedinngang, gjeste-WC, hall, kjøkken, bi-inngang/grovkjøkken, spisestue, stue med åpen løsning og en egen TV-stue. Med et takoppløft får de en tredje etasje med loftstue, bad, kontor og rom for oppbevaring. Fra hovedetasjen blir det utgang til en større terrasse med praktfull utsikt mot sentrum av Haugesund. 

Planen er å flytte inn i løpet av mai og da får de forhåpentligvis noen fine dager der de kan innvie terrassen. Muligens invitere dugnadslaget som bidrog i rivingen for vel ett år siden på et lite grillag og kanskje også bruke finværsdagene til å male huset utvendig.   


Annonse