Annonse

En svært spennende fase i byggeprosessen i Djupaskarvegen 41 er i gang. Romdelingen er nesten i mål. Takoppløftet utført og en hel ny loftsetasje med fem takvinduer er klar for videre innredning. 

Tekst og foto: Liv Alsaker Sande 

– Ja, nå er det kjempespennende å ta turen innom. Og selv om det nesten ikke går en dag uten at vi er her, ser vi forskjell fra dag til dag, sier Torbjørg Holst-Larsen og Torbjørn Nervik. Ofte er også sønnen Torbjørn på 7 måneder med på de hyppige husvisittene. Han begynner å bli husvarm han også og gleder seg nok like mye som foreldrene til innflytting i løpet av våren.

– Mens vi før har snakket om innflytting i april, er vi nå innstilt på innflytting i løpet av mai. Ikke fordi byggeprosessen er blitt forsinket på noen måte, men fordi vi har lagt inn noe mer arbeid i prosjektet. Så at byggeprosessen vil ta ca. en måned lengre tid, er absolutt vårt ansvar og ikke det flinke arbeidslaget vi har i sving, påpeker de. 

Elektrikerne er snart ferdige med første del av arbeidet og ventilasjonsanlegget er på plass. Det betyr at Torbjørn og Torbjørg har måttet finne ut hvor de ønsker de ulike stikkontaktene. Hvor mange de skal ha? Og hvor utelampene skal monteres.  

– Vi har jo hørt at det er mange valg å ta når en bygger nytt, og nå er det vi som må ta disse valgene. Heldigvis har vi en god prosess med leverandører underveis, sier de. 

Torbjørn og Torbjørg er veldig fornøyd med innsatsen til arbeidslaget til Solid Mesterbygg og hver dag kan de se små fremskritt. Grunnet ytterkledning er snart på plass og om ikke lenge begynner arbeidslaget på fem å sette på plass gipsveggene inne. De innvendige fargene til boligen er nøye plukket ut sammen med Malermester Langelandsvik i Aksdal Senter. Det er også de som skal ta seg av malejobben i hele boligen.  

Familieeiendom
Boligen i Djupaskarvegen 41 har vært i Nervik-familien siden den ble bygget i 1958.

Det er Vikanes Bungum Arkitekter som har modernisert og laget ny funksjonell planløsning i den omtrent 200 kvm store boligen. I første etasje kommer det to barnerom, barnebad, vaskerom, kjellerstue og her vil også komme hovedsoverom med egen walk-in garderobe og bad. I 2. etasje blir det hovedinngang, gjeste-WC, hall, kjøkken, bi-inngang/grovkjøkken, spisestue, stue med åpen løsning og en egen TV-stue. Med et takoppløft får de en tredje etasje med loftstue, bad, kontor og rom for oppbevaring. Fra hovedetasjen blir det utgang til en større terrasse med praktfull utsikt mot sentrum av Haugesund. 

Baderom fra Geir Sirnes 
Med tre baderom og et gjestetoalett, har de brukt en god del tid på å planlegge baderommene sammen med Rørlegger Geir Sirnes. 

– Det er greit å få tatt all innredningen med en gang når vi først er i gang og tre baderom vil være svært praktisk i en familiebolig. Det ene baderommet er i tilknytning til hovedsoverommet og her har vi også valgt å ha badekar. I samme etasje kommer det også et “såkalt” barnebad. Mens det tredje badet vil komme på loftet og blir praktisk om vi har gjester på besøk, sier Torbjørn og Torbjørg. 


Annonse