Annonse

Grunnlegger av Viiben Furniture, Christian Gade, fortsetter å satse på barnemøbler. Han har også de siste årene designet flere møbler for voksne – blant annet lenestolen Modell O som er blitt svært populær. Om ikke lenge lanserer han også spisestolen S oppkalt etter kjendisen som har bidratt i designprosessen.

Tekst og foto: Liv Alsaker Sande Produktbilder: Haakon Nordvik

Foreløpig kan vi bare gjette hvilken kjendis på S som er engasjert i utviklingen av den nye spisestuestolen. For i taktisk markedsføringsånd vil gjerne Gade holde kortene tett til brystet frem til lanseringen senere i vår. 

– Stolen S er en spisestuestol som passer perfekt sammen med spisestuebordet som vi lanserer i slutten av februar. Den kvinnelige kjendisen tok kontakt fordi hun allerede hadde kjøpt en barnestol, og lurte på om jeg også kunne lage voksenstoler til et spisestol. Hun har også bidratt sterkt i designutviklingen av stolen, og vi tilbragte en hel dag sammen der vi jobbet med stolen, forteller Christian Gade.

Trives på Døgn
Industridesigneren bosatt i Haugesund startet å lage barnemøbler først og fremst til sine to sønner. Fra verkstedet i Haugesund utviklet han møbelproduksjonen sakte og sikkert og for noen år siden valgte han å satse på fulltid med egen nettbutikk og hadde før jul ”pop up” butikk i Haugesund sentrum. Han holder til i kontorfellesskapet Døgn sammen med blant annet fotograf Haakon Nordvik, klokkedesigner Rune Bruvik og grafiker Eirik Opedal. 

Barnemøblene til Viiben er populære. Foto: HAAKON NORDVIK.

– Jeg har havnet i helt fabelaktige omgivelser for kreativ utfoldelse og utvikling av nye produkter inspirert av de andre her. Dessuten kan vi benytte oss av hverandres tjenester/produkter. Det er for eksempel Haakon Nordvik som har tatt bildene jeg bruker i markedsføringen, mens Eirik Opedal leverer støtte til annonsering osv. At det er et kontorfelleskap gjør også at det er en del folk her til tider og innimellom hender det at noen stopper opp ved møblene mine og rett og slett kjøper dem på stedet. Og det er jo veldig kjekt, forteller Christian Gade.

Voksenmøbler
Viiben har fått forretningsutvikler Eli Sævereid med seg på investorsiden og den erfarne forretningskvinnen har kommet med mange gode råd til møbelprodusenten. 

– Jeg lager møbler produsert i Norge og dette er møbler som aldri vil bli rimelige. Men for å holde kostnaden nede er det mest praktisk å selge dem i egen nettbutikk. Responsen er egentlig ganske stor og spesielt barnekolleksjonen går bra. En god del av møblene blir produsert på en fabrikk i Ryfylke, og jeg bruker derfor mye tid på å sette fabrikken på Jørpeland inn i tegningene slik at produksjonslinjen går så smurt som mulig, sier dansken som er opptatt av enkle, gode materialer og holdbare løsninger. Møblene hans har klassiske farger og generelt lite utsmykking. 

Viiben sitt mål er å lage kolleksjoner av produkter som hører til i samme familie og det beste materialet til nettopp dette er utvilsomt bjørkefiner. Møbelprodusenten var klar til å lansere sin nye lenestol O da alt stengte ned i mars 2020, inkludert verkstedet som Viiben bruker.

– Etter det har jeg jobbet hardt med meg selv for å holde motivasjonen oppe, men nå ser jeg mye lysere på fremtiden til Viiben Furniture. Og ikke minst er det gledelig å oppleve stor interesse for O-lenestolen og det blir spennende å se hvordan spisestuebordet blir tatt imot, sier han. 

Klart for S-stolen 
Det lover også godt for lanseringen av S-stolen som nå skjer i løpet av våren 2021. En spisestuestol litt utenom det vanlige, kan vi allerede røpe.

– Prototypen som er utviklet har jeg her på Døgn, og om ikke lenge legger vi den ut i nettbutikken og røper hvilken kjendis som er involvert. Det er bare til å glede seg, smiler Christian Gade. 


Annonse