Annonse

De har i alle år hatt flinke flisleggere i staben. Men nå ønsker Skude Mur også å satse på salg av fliser i butikken på Veasletta på Karmøy. Flotte utstillinger er allerede på plass og et 3D-program visualiserer hvordan flisene vil ta seg ut i rommet! 

Tekst: Liv Alsaker Sande 

Flisene leveres av Bergersen Flis som er en av landets største importører av fliser. Det betyr at flisene du finner hos Skude Mur, enten er på lageret på Karmøy eller blir sendt fra lageret til Bergersen Flis på Østlandet.

– At lageret er i Norge, er virkelig en styrke for oss og betyr at vi slipper lange leveringstider. Vi har lang erfaring å bruke fliser fra Bergersen, så det var ingen tilfeldighet at vi valgte dem som vår leverandør, sier Rolf Vegard Sundfør, daglig leder av Skude Mur med avdelinger både i Skudeneshavn og på Veasletta.

Stor fagavdeling
Skude Mur som ble startet i 1983, leverer varer til flere typer byggeprosjekter. De har en større avdeling av ildsted i butikkene sine og har også et stort utvalg av varer til ulike utemiljø-prosjekter. Minst like kjent som selve butikkene, er fagfolkene deres som består av murere, flisleggere, gartnere og butikkmedarbeidere med høy fagkunnskap. 

– For oss har fokuset alltid vært på kvaliteten på jobbene vi utfører og faglig utvikling for våre 17 medarbeidere har alltid vært høyt prioritert. Skude Mur er også godkjent lærebedrift for lærlinger i murerfaget, opplyser Rolf Vegard Sundfør. 

Flisene på 3D
At det nå er kommet en egen flisavdeling i butikken på Vea, er noe som har ligget i kortene en stund.

– Kundene våre har etterlyst en utstilling av fliser og det skjønner vi godt. Det å ta og kjenne på flisene før en bestemmer seg for hvilke en vil ha, er absolutt viktig. Vår fliseekspert vil også kunne tegne rommet med flisene i et 3D-program, slik at kundene ser akkurat hvordan det vil ta seg ut og hvordan de ulike flisene kan kombineres, opplyser Arve Pedersen som er driftleder i Skude Mur.  

I de nye flotte utstillingene på Veasletta har de brukt 100 av de mest populære flisetypene som Bergersen fører. Italienske fliser av høy kvalitet. I katalogene til Bergesen kan en velge blant hundrevis av ulike fliser – både til inne og utebruk. Er jobben utført av flisleggere fra Skude Mur, gir de 12 års garanti. 

Tidenes beste år
I en tid der mange private har satt i gang prosjekter i hus og hage, ser det ut til å være stor etterspørsel etter varene som Skude Mur fører. 2020 var da også tidenes beste for Skudenes-bedriften.

– 2020 var et historisk bra år for oss. Det er ingen tvil om at mange holder på med prosjekter i hus og hage for tiden, sier Sundfør. 

Frem til nå har Skude Mur satset mest på privatmarkedet, men fremover blir det også en bredere satsing.

– Vi har flinke, dedikerte flisleggere og murere blant våre medarbeidere og håper fremover å også kunne konkurrere om leveranser til større boligprosjekter, næringsbygg og offentlige bygg. Akkurat nå har vi et oppdrag for Kruse & Smith på nybygget til Stangeland ungdomsskole, legger Rolf Vegard Sundfør til.


Annonse