Annonse

Eneboligen fra 1950-tallet var både oppgradert og modernisert. Likevel kjente de på at boligen på sikt kunne bli litt trang for familien. Løsningen ble å utvide boligen med et to etasjers nybygg som har gitt dem et stort nytt allrom, grovkjøkken, kjellerstue, treningsrom og terrasser. 

Tekst: Liv Alsaker Sande. Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen

Her bor:
Hvem: Aashild (27) og Morten Kvilhaug (32) med barna Tuva (4) og Lilja (snart 1)
Hvor: Stølshaugvegen 19, Veavågen på Karmøy
Hva: Utbygget enebolig fra 1950-tallet
Instagram: Stolshaugvegen

– Vi er veldig fornøyd med løsningen vi gikk for. Det gjør at vi kan bruke huset på en helt annen måte, og vi har fått rikelig med plass. Og ikke minst både et praktisk vaskerom og grovkjøkken som stod høyt oppe på ønskelisten, sier Aashild Kvilhaug. 

Rikelig med plass er det ingen tvil om at familien på fire har fått. Nå kan de boltre seg på 300 kvm – nesten dobbelt så stort boareal enn hva de hadde før utbyggingen.  

Vi sitter rundt det nye spisestuebordet i allrommet i Stølshaugvegen. Ute skinner solen og fra stuevinduene er det en herlig utsikt til det fine vinterlandskapet. De bor midt i naturen, samtidig bare noen hundre meter unna skolen og sentrum i Veavågen. 

Aashild her sammen med datteren Lilja stortrives på det nye kjøkkenet.

Interiørhjelp
Familien fikk interiørveiledning fra Ann Elin Eriksen Sørøy til å innrede nybygget. 

– Selv om vi visste sånn omtrentlig hva vi ville ha, er det utrolig praktisk å få hjelp av noen som har full oversikt over de fleste fargene og produktene og som fanger fort opp hvilken stil vi liker, sier Aashild som foretrekker en moderne skandinavisk stil med møbler i duse farger. Kjøkkenet er av merket Epoq og er levert av Åkra Elektriske. Skapene har fronter i en slags grønn matt farge. Utrolig lekkert sammen med de andre sobre, matte fargene som er valgt til allrommet.

– De fleste av møblene er fra Bohus Karmøy. Vi foretrekker å handle lokalt. Da er det enkelt å ta kontakt om det skulle være noe med produktene eller en ønsker å kjøpe noe i omtrent samme stil, sier Aashild som jobber som vernepleier i Karmøy kommune. Akkurat for tiden er hun i mammapermisjon med minstejenta Lilja som fyller ett år i slutten av mars. 

Stor egeninnsats
De har hyret inn fagfolk til de største jobbene som elektrisk, rørlegging og til reisverket av bygningen. Men de har også utført en stor egeninnsats på nybygget – spesielt ektemannen Morten som er utdannet snekker har lagt ned en stor innsats.

– Vi har også fått mye hjelp av familien vår – noe vi setter utrolig stor pris på. Det gjenstår ennå noen småjobber utvendig og noen lister her og der, men det får vi på plass i løpet av våren, sier Aashild. 

Familien bodde hos svigerforeldrene mens byggingen stod på som verst. I oktober 2020 kunne de flytte tilbake i boligen som nå altså var blitt nesten dobbel så stor.

– Så at dette er et familieprosjekt der mange har lagt ned en innsats for oss, er det ingen tvil om, smiler hun. 

Innholdsrikt
Boligen i Stølshaugvegen inneholder nå hall med inngang til stort allrom med kjøkken og grovkjøkken. Her er det også lukket trapp ned til kjellerstue og trimrom. Fra både allrommet og kjellerstuen er det utgang til terrasser og hagen på den 1,9 mål store eiendommen. I “gamledelen” er det to bad, en ekstra stue, fire soverom og vaskerom.

Det er spesielt to rom Aashild er ekstra takknemlig for å ha fått på plass. Et praktisk vaskerom med ny innredning og egen utgang – bygget der det gamle kjøkkenet var før. Og ikke minst et grovkjøkken i nybygget der det er fryseskap, ekstra vask og god oppbevaring til mat og kjøkkenutstyr. 

– Et ekstra sted å lage mat og ikke minst et perfekt sted å flytte rotet fra kjøkkenet om det plutselig dukker opp uventede gjester, røper Aashild med et smil. 

Hvem gjorde hva?
Tømmer: Byggmester Tommy Bårdsen AS 
Kjøkkenet: Eqop kjøkken fra Åkra Elektriske
Rørlegger: S.O. Lund
Elektrisk: Karmøy Elektro 
Grunnmur og støping av betonggulv: E.K. Betong 
Egeninnsats: Snekkerarbeid, montering av kjøkken, gulvlegging, sparkling og maling. 


Annonse