Annonse

Overskriften kunne muligens vært tittelen på en roman med et sterkt og skjebnesvangert innhold. Men i denne sammenhengen er det følelsen jeg fikk en solfylt dag i midten av februar da jeg så meg rundt i huset mitt. For plutselig var det som jeg våknet fra en slags vinterdvale og oppdaget realitetene. Et hus som skrek etter orden og struktur og ikke minst en god vask i alle krinkelkroker. 

Ikke en uvanlig følelse når de første glimt fra vårsolen sniker seg gjennom skitne vintervinduer og lander i en støvfylt stue. At jeg i tillegg har hjemmekontor og befinner meg i stuen store deler av formiddagen, gjør nok ikke saken bedre. Jeg erklærer herved våronna som offisielt åpnet og har laget lange “to do-lister” som jeg raskt delte med min kjære mann på Messenger. Jeg så antydning til en liten grimase da han åpnet meldingen fra meg. Han forstod nok at her gjelder det å ligge lavt i terrenget frem til faren er over eller til jeg har roet meg og innsett at egentlig betyr ikke dette med husarbeid, oppussing og fornyelser så mye i det store verdens perspektivet …

Påfyll og inspirasjon underveis i den hjemlige våronna får du her i Vi Bygger Nytt. Denne gangen har vi besøkt to boliger som er kraftig bygget om og der begge har fått et nybygg. Sofiehuset ligger midt i Kopervik sentrum og er blitt et riktig rocka og personlig hjem for familien Broshaug. Nybygget som familien Kvilhaug i Veavågen bygget, gjorde at de fikk på plass flere praktiske rom som de savnet i den opprinnelige boligen. Nå kan de takket være egeninnsats og hjelp fra familien glede seg over en funksjonell og praktisk familiebolig. Få også med deg Viiben Furniture sine spennende møbler, og Skude Mur sin satsing på fliser. 

God fornøyelse!

Liv Alsaker Sande

Annonse