OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Annonse

Et nytt år er her. Et år som de fleste av oss trodde nok skulle starte litt annerledes, og jeg vet at alle håper at det nye året skal by på mer enn det forrige.

Det blir kanskje ikke utenlandstur med det første, men vi kan jo alltids håpe på den følelsen i vårt eget hjem. De deilige varme feriedestinasjonene er faktisk en inspirasjon til noen av årets største interiørtrender.

Lune varme farger tatt fra naturen som minner oss om sanden i varmen. Farger som skaper lunhet og hygge. Brunt ser vi nå som aldri før, en farge som skaper trygghet og harmoni til hjemmet.  I Jotuns nye fargekart fra 2021 ser vi nye farger med navn som: ”Earthy brown”, ”Welcomming red”, ”Hummus” og ”Golden bronze”  – alle som minner om en lunhet – og ferie i de fjerne strøk. Vi ser også flere tendenser til blått i fargene i 2021 i ”Coastal blue” og ”Ocean Air”. Gult er også nevnt som en farge vi kommer til å se mer av – kanskje pga et ønske vi har om solen?

Det at vi sitter mye hjemme og kanskje til og med er i karantene gjør at disse fargene kommer til å gjøre at vi trives ekstra godt hjemme – for hvem vil vel ikke ha en lun og koselig atmosfære der vi oppholder oss mest?

Sammen med de lune fargene ser jeg at de organiske formene fortsetter, men nå sammen med geometriske mønstre fra 50- og 60-tallet. Runde og ovale former gjerne i form av skjell og andre elementer fra naturen støpt i keramikk eller formet i tre. Putetrekk og pledd i varme naturfarger  –gjerne sammen med kontraster. Kontraster er alltid viktig og skaper en renere følelse – enten om du går for en hard kontrast som svart eller mykere farger. Jeg har valgt og gått for svart denne gangen, men myker det nok mer opp nærmere sommeren. Da har jeg en tro på at pastellene gjør sitt inntog!


Annonse