Annonse

De tar oppdrag både i hjemmet ditt og på arbeidsplassen din. Med elektrikere, telekommunikasjonsmontører og rørleggere i staben, kan Aibel Installasjon og Service fikse et stort spenn av oppgaver. Om det så er kjøkkenet som står for tur, badet som skal skiftes eller du ønsker å montere en elbillader i garasjen. 

Frode Mannes, leder for Aibel Installasjon og Service.

Tekst: Liv Alsaker Sande

– Styrken vår er nettopp å være både brede og fleksible. Kundene våre setter pris på at vi dekker flere fagfelt og at de kun trenger å forholde seg til ett firma. Det betyr mindre koordineringsarbeid for kunden og en kan spare mye tid. Skal du for eksempel bytte kjøkken, leverer vi både elektriker og rørlegger som kommuniserer godt sammen og sørger for at jobben blir utført etter kundens ønske. Vi leverer også dokumentasjon på www.boligmappa.no som sikrer at dokumentasjonen følger eiendommen ved evt. salg slik at kunden slipper å miste verdifull dokumentasjon, forteller Frode Mannes som er leder for Aibel Installasjon og Service. Han kan se tilbake på et godt 2020. Noe han mener henger sammen med en “ommøblering” i egen organisasjon som var ferdig rett før koronaen slo til for fullt.

– Vi omstrukturerte oss og gjorde administrasjonen mindre ved å slå alt sammen til en avdeling. Samtidig har vi fagledere for elektro, rør og telecom som sørger for koordineringen og oppfølging av de ulike jobbene. Elektro blir ledet av Geir Arne Tjøsvoll , Helge Olaussen leder telecom, mens rør blir ledet av Jan Roger Hansen som også er rørleggermester, opplyser Mannes som selv startet i bedriften som serviceleder på elektro i 2013. Han sier at Aibel Installasjon og Service er en bedrift med muligheter for ansatte og synes det er kjekt at han har fått muligheten til å lede en tverrfaglig avdeling.

– Det har vært en spennende arbeidsplass med varierte arbeidsoppgaver og utfordringer og ikke minst veldig kjekke kolleger, sier han.

Privat og næring
Avdelingen ble startet i 2004 og ble senere omdøpt til Aibel Installasjon og Service og har hele tiden vært en del av Aibel-konsernet. Avdelingen med 31 ansatte holder til i Tollbugata 11 på Risøy i Haugesund og driver med serviceoppdrag for både nærings- og privatkunder på Haugalandet.

– Vi tar på oss både små og større oppdrag. Eksempel på småoppdrag kan være feilsøking og noe så enkelt som å montere en stikkontakt eller skifte en varmtvannsbereder. Vi installerer også ladere for elbil og solcellepanel som er veldig populært for tiden. Andre oppdrag kan være ombygginger hjemme hos private. Større oppdrag kan være installasjon i hytter, nye boliger og leilighetsprosjekter eller næringsbygg. Vi har også inngått serviceavtaler og rammeavtaler med eiendomsselskaper og kommunale aktører og er også engasjert i ombygginger av butikker, kafeer og kontorlokaler. På telecom er det mest oppdrag til næringslivet og offentlige aktører, og vi leverer adgangskontroll, årskontroll og montering av brannalarmanlegg, porttelefon og lignende.  Vi driver også med totalbad der vi tar oss av alle fag og leverer totalpris til kunden på alt arbeid komplett som snekker, rørlegger, elektriker og fliselegger, sier Mannes som også legger til at de utfører rørfornying av gamle avløpsrør.

– Kundene kan få fornyet rørene sine uten at en trenger å grave, noe som kan være kostnadsbesparende og en ellers veldig bra løsning for kunden der det er vanskelig å komme til de gamle rørene. Vi leverer også varmeanlegg som vannbåren varme og varmepumper, opplyser Mannes. 

Liker travle dager
I 2021 ser Aibel Installasjon og Service frem til flere spennende oppdrag.
– Det er blant annet oppstart på boligprosjektet Bøkelunden i Kopervik for Garvik prosjekt som er en god samarbeidspartner. Her har vi leveranse både på elektro, telecom og rør. Vi har rørarbeidene for Trygve J. Sjøen på Stongtunet på Åkrehamn og Nygårdstunet nord i Haugesund. Vi har også hatt leveranse på elektro, telecom og rør på Nylandsgården for Skude Bygg Eiendom der det er 15 leiligheter og en næringsdel, opplyser Mannes og legger til at de også har kapasitet til nye oppdrag. 

– Vi liker travle dager – så målet vårt er selvsagt alltid mer arbeid. Fokuset vårt er å ivareta våre kunder og yte service og kvalitet, samtidig som vi håper å få inn en del nye kunder i 2021, sier han. 


Annonse