Annonse

Alle som liker å gå tur i Djupadalen i Haugesund kan bare glede seg! Vi Bygger Nytt har besøkt den nye O-hytta i Djupadalen og vi sier bare WOW. For selv om dette er HIL Orientering sitt nye klubbhus, er det også ei hytte som skal komme allmennheten til gode. Et hyggelig stoppested på turen eller selve målet! 

Tekst: Liv Alsaker Sande Foto: Grethe Nygaard

– En barnehage har allerede tatt kontakt for å leie seg inn i løpet av våren. Vi ser ikke bort i fra at flere andre små og større grupper vil følge etter. Ennå har vi jo som alle andre restriksjoner på grunn av korona, men så snart vi får muligheten har vi store planer om mye mer. Vi kan også by på overnatting på to hemser og har et fint garderobeanlegg vi gleder oss til å ta i bruk. I tillegg til kjøkken og kombinert klubbrom og to fine møtelokaler. Vi vil også leie ut til selskaper og hytta er tilrettelagt for alle, opplyser Lars Johan Milje i HIL Orientering som har vært byggeleder for den nye hytta. Han har selv drevet med orientering i en årrekke. Ikke rart at den nylige pensjonisten med byggeteknisk bakgrunn seilet opp som en naturlig byggeleder for byggeprosjektet til Hil Orientering. At han bor rett i Skåredalen, har også vært praktisk når små og store jobber skal følges opp og koordineres.

– Vi er godt fornøyd med resultatet. At det dukker opp noen tekniske utfordringer når en bygger på et slikt sted som dette, må en nok også regne med. Nå gleder vi oss stort til å ta i bruk vårt nye klubbhus som vi synes er blitt riktig så fint og vil dekke HIL Orientering sine behov i lang tid fremover.

Lars Johan Milje i HIL Orientering har vært byggeleder for den nye O-hytta. Nå er hytta ferdig og klar for å tas i bruk av de 200 medlemmene.

Den gamle O-hytta fra 1976 som stod på tomten før, prøvde de først å gi vekk. Men da ingen responderte ble det rivning. Restene av hytta forsvant en dag i mars 2020 på en lastebil og ikke lenge etter startet byggingen av den nye hytta. 

Planleggingen av den ny hytte har pågått siden 2016 og prosjektet har ei kostnadsramme på omtrent 8 millioner kroner. Det er arkitektkontoret Brekke Helgeland Brekke som har tegnet bygget, som utvendig er kledd i kebony-tre som vil gi bygget en fin naturlig gråfarge med årene. Innvendig bærer bygget preg av å befinne seg midt i et naturområde – for her er det virkelig en “grønn tråd” som preger omgivelsene. Det er grønne farger på veggene i de fleste rommene og til og med kjøkkeninnredningen er grønn. Ved inngangspartiet er det felt inn et rødlig flagg i treveggen – selve symbolet på orientering. 

HIL Orientering er et aktivt idrettslag med omtrent 200 medlemmer. Mange av dem har vært involvert i det nye klubbhuset og har deltatt på dugnad. Nå tripper en dugnadsgjeng på omtrent 20 etter å fullføre innredningen og møblere klubbhuset. Vaskingen er allerede i gang og kjøkkenet er nesten ferdig montert. Så gjenstår det noe møblering, før den nye hytta på omtrent 350 kvm kan bli tatt i bruk. 

Ingen tvil om at Djupadalen har fått et nytt landemerke – det er bare til å komme seg ut på tur! 


Annonse