Annonse

Kay Stefan Eriksen (43) fra Kopervik innredet garasjen som verksted og tenkte at han kunne lage småmøbler og treprodukter på hobbybasis ved siden av jobben. Men da sommeren kom og han hadde holdt på noen måneder, fant han ut at tiden allerede var moden for å satse for fullt. Nå er nettbutikken til Eriksen Fres og Design godt etablert, og i tillegg er han på jakt etter et butikkvindu eller utstillingsrom til produktene sine. 

Tekst: Liv Alsaker Sande  Foto: Private/nettbutikken

Han har alltid hatt et ønske om å drive for seg selv – med noe han brenner for. 
–  Jeg trodde det ville ta mye lengre tid å bygge opp firmaet. Men når jeg opplevde så god respons på produktene jeg designer og produserer, ble det liksom feil å holde igjen, forteller Kay Stefan som hadde siste dag i sin tidligere jobb i oktober. 

Kay Stefan Eriksen fra Kopervik står bak Eriksen Fres og Design.

43-åringen fra Kopervik har snekret så lenge han kan huske. Han beskriver seg selv som en kreativ type som liker å utfordre seg selv innen snekring, mekking og ulike byggeprosjekter. 

– Kunnskapen jeg har fått ved å bygge hus og pusse opp har også vekket interessen for innredning og interiør. Jeg har jo også en interesse for maskiner og finne ut hvordan ting fungerer. Jeg bruker jo mye CNC maskin i arbeidet mitt. Da jeg kjøpte den første CNC-fresen bygde jeg den opp selv for å finne ut av hvordan den fungerte, men nå har jeg oppgradert til industriell CNC maskin, forteller han.  @

Bruksgjenstander i tre
Tar du en titt innom nettbutikken ser en produkter som klokker, trebrett og serviettringer.

 – Det har gått veldig bra til nå. Jeg solgte veldig mye julepynt nå i høst og må si det er litt godt jula er over slik at jeg får tid til større prosjekter igjen, smiler han. 

Etterhvert vil det også komme lamper, hyller og diverse småmøbler i butikken hans. Akkurat nå holder han på med et prosjekt på et stort speil der han har designet rammen etter kundens ønsker og mål. 

– Jeg elsker utfordringer – så synes det er veldig kjekt når kunder kommer med sine kreative ideer og vi sammen kan skape noe unikt. Jeg tar også oppdrag som ikke er interiørrelatert – både for bedrift og private, opplyser han. 

Hva er viktig for deg i produksjonen?
– Jeg er opptatt av små detaljer og er veldig nøye på finishen. Jeg gir ikke noe fra meg før jeg er 110% fornøyd med arbeidet. Det er også viktig for meg å yte god service til kundene og holde kunden litt oppdatert under større prosjekt slik at de får et lite innblikk i prosessen, sier Kay Stefan som er godt fornøyd med responsen firmaet har fått så langt.

– Jeg hadde så vidt startet opp da flere butikker tok kontakt og ønsket produktene i sine butikker. Jeg har for øyeblikket varer ute i butikk hos @nypaninterior  som holder til like utenfor Trondheim og som også har en flott nettbutikk. Jeg setter stor pris på at de våget å satse på en liten enmannsbedrift som akkurat hadde startet opp, sier han. Frem til nå har han også solgt mye gjennom Facebook og Instagram, og åpnet også egen nettbutikk eriksenfresogdesign.no der han blant annet leverer kostnadsfritt strekningen Karmøy-Haugesund.

På jakt etter butikkvindu 
Nå håper han også at noen lokale vil kunne tilby han et butikkvindu eller kanskje et lite utstillingsrom. 

– Det hadde vært kjekt å få stilt ut produktene her på Haugalandet et sted. Det trenger ikke være forhandler, men gjerne noen som kan ha varer utstilt hos seg.  Det er jo noen tomme butikkvinduer rundt om i distriktet for øyeblikket, så ta gjerne kontakt om en ønsker å fylle opp et tomt vindu eller på annen måte stille ut produktene, sier han.

Hva er målet videre ? 
– Målet må vel være å kunne fortsette med dette som jeg trives så godt med. Det er jo ikke noe en tar for gitt nå med blant annet korona-situasjonen. Og hvis en skal drømme litt stort må det jo kunne være å få ansatte på sikt eller en egen liten butikk/showroom i tillegg hvor jeg kan selge produktene, smiler Kay Stefan Eriksen. 

Noen av treproduktene som en kan kjøpe i nettbutikken til Eriksen Fres og Design. 

Annonse