Annonse

Da Torbjørn hadde bursdag i midten av januar, fikk han en kikkert i gave. En gave som vi er sikker på kommer til å bli mye brukt – både av Torbjørn og andre i huset. For etter å fått på plass de nye vinduene i Djupaskarvegen 41, er det litt av en panoramautsikt til byen og havet i vest.

Tekst: Liv Alsaker Sande Foto: Grethe Nygaard

– Akkurat utsikten er vi ikke overrasket over. Den har vi jo sett i alle år. Men nå som vinduene er blitt større og plassert litt lavere, kommer utsikten enda bedre frem. Det er jo fordelen når en totalrenoverer en bolig – at en kan spisse kvalitetene ekstra og fremheve det en ønsker. Og akkurat beliggenheten her på høyden med denne fine utsikten, er noe av det vi setter ekstra stor pris på med eiendommen, sier Torbjørn Nervik.   

God gang
Byggeprosessen i Djupaskarvegen 41 er kommet godt i gang og for tiden er et arbeidslag på fem i gang fra Solid Mesterbygg som er totalleverandør. Ytterveggene venter på ny kledning og nye vinduer er på plass. Taket er blitt forsterket med ståldragere og elektrikeren har montert opplegget for utelysene. Torbjørn og Torbjørg er veldig fornøyd med innsatsen til arbeidslaget og det går nesten ikke en dag uten en av dem eller begge to er innom huset. Mest fordi de synes det er spennende å se hva som skjer, men også fordi det er praktisk å være oppdatert på byggeprosessen til en hver tid. 

Hver dag kan de se små fremskritt. De setter også pris på at Solid Mesterbygg tar kontakt om det er noe de ønsker å informere om eller har noen tips som kan gjøre boligen ekstra praktisk. 

– Vi er absolutt optimistiske på å klare å flytte inn i april. Men alt må være klart – har ikke tenkt å flytte inn på en byggeplass. Da drøyer vi heller litt til alt er klart og flytter inn litt senere enn planlagt, sier samboerparet som for tiden bor i en leilighet i Stadion Terrasse bare noen hundre meter fra deres fremtidige bolig.  

Familieeiendom
Boligen i Djupaskarvegen 41 har vært i Nervik-familien siden den ble bygget i 1958. Med god hjelp fra familie og venner tok Torbjørn og Torbjørg på seg rivejobben selv, mens de i november ga stafettpinnen videre til fagfolkene.  

Etter den omfattende totalrenoveringen vil de få en arkitekttegnet bolig som er skreddersydd for dem. Det er Vikanes Bungum Arkitekter som har modernisert boligen og laget ny funksjonell planløsning. Da de valgte planløsningen var det viktig for dem å tenke langt frem. 

– For en ting er hvilke behov vi har akkurat i dag med en liten baby og bare oss to. Da blir det viktig å tenke hvilke behov vi som familie for eksempel vil ha 10 år frem i tid, sier de. 

I første etasje er nå gulvet ferdigstøpt og nye lettvegger på vei opp. Her skal det komme to barnerom, barnebad, vaskerom, kjellerstue og her vil også komme hovedsoverom med egen walk-in garderobe og bad. 

Kjøkken fra Alno
Den nye boligen vil ha et bruksareal på ca. 200 kvm. I 2. etasje blir det hovedinngang, gjeste-WC, hall, kjøkken, bi-inngang/grovkjøkken, spisestue, stue med åpen løsning og en egen TV-stue. De valgte å bevare tre spesielle himlinger og peisen fra 1958 i hovedetasjen – originale elementer som nå skal integreres i den nye innredningen. Fra hovedetasjen blir det utgang til en større terrasse med praktfull utsikt mot sentrum av Haugesund. Med et takoppløft får de en tredje etasje med loftstue, bad, kontor og rom for oppbevaring. 

Spesielt kjøkkenet – ofte kalt husets hjerte – er et rom de ville prioritere og legge ekstra ressurser i. 

– Kjøkkenet er nok det rommet i huset som vil bli mest brukt, og vi vil i tillegg få en åpen løsning mot stuen. Vi har derfor valgt et dekorativt og praktisk møbelkjøkken fra Alno som forhåpentligvis blir montert en gang i april, sier Torbjørn og Torbjørg.


Annonse