Annonse

Når jeg skriver dette sitter jeg i stuen min hjemme i Sveiogata i Haugesund. Ca. 5 meter lenger borte ved spisestuebordet sitter min mann på sitt hjemmekontor – travelt opptatt med teams-møter nesten hele dagen. Utstyrt med laptop, 2 skjermer og headsett. På rommet sitt i loftsetasjen sitter min sønn på 16 år som er elev ved Karmsund videregående skole. Han jobber hjemmefra annenhver skoledag og var nettopp på kjøkkenet og utførte to eksperimenter. Hva skjer med matolje i vann og hvordan oppfører oppvaskmiddel seg i vann? 

En ganske vanlig arbeidshverdag i et ganske vanlig hus. Slikt skjer i mange boliger rundt omkring i Norge for tiden. Ja, faktisk i hele verden. Jeg snakket nettopp med min kusine Solveig som bor i England. Også hun og mannen hadde hjemmekontor. Der var i tillegg de fleste butikker, treningssentre og aktiviteter stengt ned på grunn av korona-pandemien. 

I et magasin som dette, kunne vi kanskje hatt en spalte der vi fokuserer på hvordan ser ditt hjemmekontor ut? Eller vi kunne gitt tips om hvordan du kan få hjemmekontoret til å se enda bedre ut – slik at du trives bedre mens du er der! Men så langt har vi ikke gitt dette så mye fokus. Rett og slett fordi de aller fleste ikke foretrekker hjemmekontor, men lengter etter å komme tilbake på arbeidsplassen sin. Treffe folk. Være sosial. Få tips og inspirasjon som betyr mye i de fleste jobber. Og ikke minst få en balanse i livet der vi befinner oss på ulike arenaer. Godt for den mentale helsen, motivasjonen og hvordan vi strukturerer hverdagen vår. Samtidig er vi også takknemlig for å ha muligheten til å jobbe hjemmefra og kan gjøre en innsats for å begrense smitten. 

For meg er det viktig at huset er sånn noenlunde på stell mens jeg er på hjemmekontoret. Ellers blir det rett og slett for fristende å gå i gang med nødvendige hussysler. Klart en kan ta seg noen velfortjente pauser etter å ha sittet noen timer i strekk. Pauser som kan brukes til å sette på oppvaskmaskinen og en maskin med klær – for deretter i neste pause å tømme oppvaskmaskinen og henge opp klær til tørk. 

Kanskje noen også fristes til å sette i gang med små og store oppussingsprosjekter denne vinteren der vi befinner oss ekstra mye hjemme. Da håper vi du finner inspirasjon i dette kjekke magasinet eller besøker nettsiden vår www.vibyggernytt.no der alle tidligere saker alltid er tilgjengelig! 

God fornøyelse! 

Liv Alsaker Sande

Annonse