Annonse

Byggestillasene på utsiden av Djupaskarvegen 41 kom opp for vel en måned siden og tømrerarbeidet er i gang både ute og inne. Gammel kledning er borte, gulvet i kjelleren er ferdigstøpt, vegger åpnet og undergulvet i hovedetasjen er lagt. Ikke rart samboerparet Torbjørn Nervik og Torbjørg Holst-Larsen synes det er spennende å følge utviklingen på deres nye bolig fra dag til dag.  

Tekst og foto: Liv Alsaker Sande 

For det går nesten ikke en dag uten at Torbjørn Nervik og Torbjørg Holst-Larsen stikker innom boligen i Djupaskarvegen 41 i Haugesund. Mest fordi de synes det er spennende å se hva som skjer, men også fordi det er praktisk å være oppdatert på byggeprosessen til en hver tid. 

– Vi bor for tiden i en leilighet i Stadion Terrasse og da blir er det meget lettvint å gå til huset vårt som bare ligger noen hundre meter oppi bakken her. Dessuten er det jo viktig at vi følger med på husprosjektet vårt og engasjerer oss når det trengs, sier de. 

Boligen, som har vært i Nervik-familien siden den ble bygget i 1958, skal nå gjennomgå en omfattende totalrenovering. Med god hjelp fra familie og venner tok Torbjørn og Torbjørg på seg rivejobben selv, mens de i november ga stafettpinnen videre til fagfolkene. I løpet av april neste år satser de på å flytte inn på høyden i Djupaskarvegen 41 – med flott utsikt til Haugesund sentrum.  

Funksjonelt
Nå får de en arkitekttegnet bolig som er skreddersydd for dem. Det er Vikanes Bungum Arkitekter som har modernisert boligen og laget en ny funksjonell planløsning. 

– Da vi valgte planløsningen var det viktig for oss å tenke langt frem. For en ting er hvilke behov vi har akkurat i dag med en liten baby og bare oss to. Da blir det viktig å tenke hvilke behov vi som familie for eksempel vil ha 10 år frem i tid, sier de. 

I første etasje blir det to barnerom, barnebad, vaskerom, kjellerstue og her vil også komme hovedsoverom med egen walk-in garderobe og bad.

Originale elementer
Den nye boligen vil ha et bruksareal på ca. 200 kvm. I 2. etasje blir det hovedinngang, gjeste-WC, hall, kjøkken, bi-inngang/grovkjøkken, spisestue, stue med åpen løsning og en egen TV-stue. De valgte å bevare tre spesielle himlinger og peisen fra 1958 i hovedetasjen – originale elementer som nå skal integreres i den nye innredningen. Fra hovedetasjen blir det utgang til en større terrasse med praktfull utsikt mot sentrum av Haugesund. Med et takoppløft får de en tredje etasje med loftstue, bad, kontor og rom for oppbevaring. 


Annonse