Annonse

Det er nesten på sin plass å hilse med et “ciao” når vi entrer butikken til Frøland Flis & Bad på Raglamyr i Haugesund. For her oser det av italienske fliser og baderomsmøbler – vakkert vist frem i forseggjorte utstillinger. Nå ser Norfloor-forhandleren med over 32 års fartstid, frem til å oppfylle baderomsdrømmer og vakre interiører for haugalendinger i lang tid fremover. 

Tekst og foto: Liv Alsaker Sande
– En kan si mye om året 2020, men for oss i Frøland Flis og Bad har det heldigvis vært et godt år som gjør at vi tar med oss mange spennende oppdrag inn i 2021, sier Terje Frøland, gründeren som startet baderoms- og flisebutikken i 1988. Først med lokaler på Bakarøy før han i 1998 flyttet inn i eget bygg på Raglamyr. Nå har 61-åringen latt sønnen Jonas Frøland ta del i ansvaret å ta butikken inn i fremtiden. 

Sammen med blant annet interiørdesigner Marie Elstad har Jonas Frøland bygget om butikken til å bli mer integrert med større utstillinger der både flisene og baderomsproduktene kommer godt frem.

Terje Frøland gleder seg over at sønnen Jonas har kommet inn for å være med å utvikle butikken på en positiv måte.

Alt i ett
– Mens vi før var delt i to avdelinger – en for flis og en for bad, har vi nå endret butikken til å integrere alle produktene våre. Dette har vi gjort ved å bygge større utstillinger som viser hvordan  flisene, møblene og detaljene kan kombineres. Vi er nå ferdig med 2. etasje og er i gang å gjøre det samme i 1. etasje, opplyser Marie Elstad som allerede har fått veldig gode tilbakemeldinger fra kundene.

– Ingenting er vel mer inspirerende enn å se produkter utstilt i sitt rette miljø. En kan ta og kjenne på produktene – ta bilde av dem og vurdere dem opp mot det rommet en skal pusse opp eller bygge nytt, sier Marie Elstad med en 3-årig utdannelse som interiørdesigner fra Campus Kristiania i Oslo/Bergen. 

– Vi tegner baderommene ved hjelp av 3D-program til kundene våre. På denne måten kan kundene få et inntrykk av hvordan det endelige resultatet vil bli. Kundene kan for eksempel velge mellom 60 forskjellige farger på møblene og kan sette sammen sitt nye baderomsmøbel på samme måte som en gjør med et kjøkken. På den måten får en et baderom som er skreddersydd til rommet og beboernes behov, sier hun. 

Frøland Flis og Bad leverer produkter til flere store boligprosjekter og har blant annet avtale med Odd Hansen prosjekt. De har også stor pågang fra private kunder som ønsker seg nytt baderom og nye fliser og det kan bli travle dager for de 4 medarbeiderne i butikken. 

– Felles for dem som tar kontakt med oss er at de er opptatt av kvalitet og ønsker at innredningen skal holde seg vakker år etter år. Hos oss er de sikre på å finne de siste nyhetene innen fliser og baderom fra en rekke italienske kvalitetsleverandører, samtidig som vi sørger for at jobben blir gjort på en profesjonell måte, sier hun. 

Store fliser i skuddet
Når vi tar runden for å se på det store utvalget av fliser i butikken, legger vi fort merke til at det har skjedd noe med størrelsen på flisene. Her kommer virkelig uttrykket “go large” til sin rett! 

– Ja, de fleste ønsker seg store fliser og det skjønner vi godt. Store fliser er dekorative og en kan også fremheve mønsteret i flisene på en bedre måte. 60 x 60 cm er den nye standardstørrelsen innen flis, og dette er det minste formatet vi anbefaler når kunden pusser opp bad i 2020. Vi kan også levere store fliser helt opptil 160 x 320 cm. Slike fliser kan brukes på ulike måter og her kan en virkelig utfolde seg kreativt, sier interiørdesigneren

Fliser på fasaden
På Frøland Flis og Bad har de også utstillinger som viser hvordan en kan bruke fliser i alle oppholdsrommene i en bolig, samt i uterommet. 

– De nye husene som ofte bygges uten kjeller er perfekte for fliser, noe mange har oppdaget. Vi har dem som velger fliser med trestruktur til hele stuen. Det fine med flisene er at de er nærmest vedlikeholdsfrie, er lett å holde rene og holder godt på varmen, sier Terje Frøland. Han forteller at de også selger en god del fliser som er beregnet for utebruk til terrasser, gårdsrom og hage og at flere også bruker fliser på husets fasade.

Terje Frøland, gründeren som startet baderoms- og flisebutikken i 1988.Annonse