Annonse

Valget stod mellom å pusse opp boligen fra 1958 eller å utføre en totalrenovering. Samboerparet Torbjørn Nervik (30) og Torbjørg Holst-Larsen (27) valgte det siste. Med god hjelp fra venner og familie er de nå ferdig med rivejobben og har overlatt stafettpinnen til fagfolkene. I april satser de på å flytte inn på høyden i Djupaskarvegen 41 – med flott utsikt til Haugesund sentrum.  

Tekst og foto: Liv Alsaker Sande Foto: Private og Liv Alsaker Sande

Samboerparet Nervik og Holst-Larsen er nok ikke de første som har begynt å rive i en eldre bolig og som underveis har oppdaget at det kan være smart å rive litt mer enn hva som først var planlagt. Det kan fort bli både dyrere og lite praktisk å bevare for mye. I tillegg valgte de å grave seg ned i kjelleren for å få større takhøyde slik at etasjen kan utnyttes fullt ut.  

– Vi meislet opp hele kjellergulvet for å oppnå mer takhøyde, fikk lagt inn nye vannrør og skal isolere mot grunnen, sier Torbjørn som er godt fornøyd med at de valgte å bevare tre spesielle himlinger og peisen fra 1958 i hovedetasjen – originale elementer som nå skal integreres i den nye innredningen.

Innholdsrikt
At det måtte bli en totalrenovering, var de fast bestemt på. 

– Selvsagt kunne vi gått for en enklere oppoussing, men da hadde vi ikke fått de løsningene vi ønsker oss. Nå får vi en arkitekttegnet bolig som er skreddersydd for oss, sier de.

I første etasje blir det to barnerom, barnebad, vaskerom, kjellerstue og her vil også komme hovedsoverom med egen walk-in garderobe og bad. 

I 2. etasje blir det hovedinngang, gjeste-WC, hall, kjøkken, bi-inngang/grovkjøkken, spisestue, stue med åpen løsning og en TV-stue. Takkonstruksjonen blir også hevet slik at de får en tredje etasje med loftsstue, bad, kontor og rom for oppbevaring. Totalt vil huset få et boareal på vel 200 kvm. 

Familieeiendom
Eiendommen overtok de etter Lars Nervik som døde høsten 2019. Lars var onkelen til Torbjørn og vokste opp i huset sammen med sine brødre Georg og Torbjørn. Sistnevnte er far til Torbjørn som nå altså sammen med samboeren Torbjørg er blitt nye eiere av boligen. 

– Så dette er absolutt en familieeiendom som vi ønsker å ta godt vare på, og derfor er det viktig for oss å modernisere boligen slik at vi kan ha anledning til å bo her lenge. Rett og slett bygge oss en bolig for fremtiden, sier de.  

Etter eiendommen ble overtatt i mars 2020, har det dreid seg mye om riving innvendig. Som advokatfullmektig er dress vanlig jobbantrekk for Torbjørn. Og de siste månedene har det også blitt vanlig for han å skifte til kjeledress rett etter arbeidstid. Forflytte seg fra leiligheten de leier i Stadion Terrasse, til boligen i Djupaskarsvegen 41 bare noen hundre meter oppi bakken. Fortsette rivejobben, fylle på med enda et lass i tilhengeren og deretter kjøre det til bossplassen på Årabrot. 

Rivejobben er ferdig og Torbjørn Nervik er klar for å slippe fagfolkene til. Her med tegninger slik huset skal bli.

– Vi tenkte at rivejobben var noe vi kunne klare selv. Når vi ser tilbake nå, ble jobben større og mer omfattende enn forventet. Heldigvis fikk vi god hjelp av familie og venner til jobben underveis, noe vi setter stor pris på. Det at vi rev litt mer enn hva vi opprinnelig hadde tenkt, er noe vi er veldig glad for nå og som vi forhåpentligvis vil sette ekstra pris på den dagen huset står ferdig, sier Torbjørn Nervik og Torbjørg som midt i rivejobben ble foreldre til lille Torbjørn (nå 4 måneder). 

Nå ser de frem til fagfolkene skal overta og gleder seg til å følge prosessen videre i større grad fra sidelinjen. De har sikret seg fagfolk til alle de store jobbene og går alt etter planen, skal de kunne flytte inn i april. Vi Bygger Nytt gleder oss til å følge den videre byggeprosessen og byr på en reportasje i hvert nummer fremover frem til innflytting i løpet av våren 2021!    

Hvem gjør hva?
Totalleverandør: Solid Mesterbyg
Arkitekt: Vikanes Bungum arkitekter har ”modernisert” boligen fra 1958
Elektrisk: Persson elektro 
Rørlegger og baderomsmøbler: Geir Sirnes
Vinduer/dører: Førre 
Flis: Murmester Christian Hetland og Flisekompaniet
Kjøkkenleverandør: Alno
Maling/tapetsering: Malermester Langelandsvik
Betong inne/ute: Solid proffbetong
Ventilasjon: Blikkenslager Nesse og Karlsen

Annonse