Annonse

Ingen jul uten kaker og dette er kanskje julen vi vil prøve ut noen nye søte varianter? Vi Bygger Nytt utfordret kakebloggeren Kaja Gundersen fra Åkrehamn til å vise leserne av Vi Bygger Nytt hvilke kaker hun lager til julen.Og hvem vet, kanskje noen av disse sortene også havner på ditt julebord? 

Tekst: Liv Alsaker Sande

Oppskrift og foto: Kaja Gundersen fra @kajagun 

Kaja Gundersen (35) fra Åkrehamn stiller absolutt i en egen klasse når det handler om å bake – selv om dette er fremdeles noe hun gjør på hobbybasis. Hennes mål er å inspirere folk i de tusen hjem til å lage fine kaker og bake god gjærbakst.
Inspirasjonen skjer på hennes egen nettside 
www.kajagun.com. og på Instagram- og Facebook-profilen hennes @kajagun. 

Hjemme i Åkrehamn får Kaja ofte hjelp av døtrene sine Elise på 8 år og Leah på 14 år til sine ulike bakeprosjekter, mens samboer Sebastian og hunden Frøya heier på sidelinjen og gleder seg til å smake. 

– Jeg har alltid vært glad i å bake, og har spesielt vært aktiv de siste sju årene med 3D kaker, oppskrifter og en aktiv profil på Instagram. Det har vært en artig reise, og den som scroller langt nok ned i bildene mine på Instagram kan nok også se at det har vært en utvikling. Jeg elsker å være kreativ, prøve ut nye ting og får stadig nye ideer som må testes ut! Det resulterer i mye søtsaker for familie, venner og kollegaer, forteller Kaja som spesielt foretrekker gjærbakst og temakaker. 

– Det kjekkeste med kakene og hensikten med bloggingen, er å inspirere og veilede folk til å prøve å bake disse kakene selv. Jeg deler tips og triks, slik at det ikke virker helt utenkelig for en uerfaren forelder å prøve å lage sin egen temakake. Og ingenting gjør vel barna mer stolt enn om foreldre selv har laget kaken, smiler Kaja som til daglig jobber på bolig som helsefagarbeider.  

Sjekk @kajagun på Instagram og Facebook! 

PS:  Resten av oppskriftene finner du på www.kajagun.com. 


Kaja lager blant annet kokosflarn istedenfor kokosmakroner til jul.  
Her er oppskriften:
75 g smør
2 egg
1,5 ss sirup
150 g kokosmasse
75 g sukker
1,5 ts bakepulver
2 ss mel

Smelt og avkjøl smør, og pisk sammen med egg og sirup. Ha alle de resterende ingrediensene i en bolle og bland alt sammen til en jevn røre. 

Bruk en t-skje til å ha små dotter med røre på en bakeplate. Ikke ha for mye, og ha god avstand, kjør gjerne med en prøve, for disse flyter godt ut! 

Stekes i midten av ovnen på 175 grader i ca 10-12 minutter. La dem bli gyldne og fine i fargen! 
Avkjøles og oppbevares i lufttett boks.Kaja Gundersen har spesialisert seg på å lage temakaker og byr gjerne på oppskifter på sin nettside kajagun.com. 


Annonse