Det er godt å komme hjem. I en tid hvor vi trenger litt ekstra hygge, ville jeg skape et koselig inngangsparti som ønsker oss velkommen hjem til det kjente og trygge.

Jeg har aldri lagt noe sjel i inngangs-dekor før, men i høst var jeg fast bestemt på å gjøre det hyggelig for oss selv. For det skal sies at når disse bildene ble tatt så var jeg tidlig ute med å henge opp både selvlaget einerkrans og pinnetre som minner om jul, men jeg tenker at i år trenger vi det så inderlig mer enn før -selve førjulshyggen.

Førjulstiden er det du selv som velger hvor lang skal være, selve julen er kort. 

I år gikk jeg til innkjøp av høye cortenstål potter som ville gjøre inngangspartiet vårt litt mer markert. Noen av plantene byttes ut sesongvis, mens jeg har valgt en vintergrønn «skimmia rubella» oppi hver av pottene som står med knopper hele vinteren og blomstrer tidlig vår. En trofast plante som står fint hele året rundt og som jeg virkelig kan anbefale.

For å gjøre det hele litt mer lunt og rustikt mot metallet så har jeg brukt trematerialer. Det ligger en vedstabel under stativet til den ene potten. Lyslykten foran setter stemningen.

Bunnen på en gammel fruktkasse prydes med einer, sedum og en gammel melkeflaske.

Treet som henger fra taket er lagd av pinner vi har plukket i skogen. De ble tørket og vi har deretter boret hull og tredd de på en gjengestang. En gjengekrok skrudd på toppen av stangen og med låsemutter på -så var den klar for montering i et hengefeste i taket.

Inne til jul tar jeg frem de fineste pinnetrærne som barna har laget selv i barnehagen.

Det gledes!

Ønsker deg en god førjulstid.