Annonse

Så snart Halloween-pynten var ryddet vekk i begynnelsen av november, var Charlotte Helgesen i gang å dekorere til jul i den nye boligen ved Sletto i Sveio. Og da behovet for mer pynt dukket opp, visste hun nøyaktig hvem hun skulle kontakte. 

Tekst: Liv Alsaker Sande. Foto: Grethe Nygaard og private

De flyttet inn i det nye huset ved Sletto i Sveio ved juletider i fjor. Også de frittgående hønene trives godt og sørger for egg tl julebakingen.

Her bor:
Hvem: Charlotte Helgesen og Marius Silden med barna Nicolai (9), Oliver (7), hunden Bamse. 
Hva: Olahuset “Bergen” fra Odd Hansen 
Hvor: Sletto ved Buavåg i Sveio kommune
Instagram: housestory.by.charlotte

– Jeg er stor tilhenger av Frøken Magnolia og innehaver Eirin Vedå sine fantastiske kreasjoner. Da jeg og Marius giftet oss før i sommer bidro Frøken Magnolia med noen fantastiske oppsatser og det samme har hun gjort nå til jul. Det fine med hennes kreasjoner utenom at de ser kanonlekre ut, er at de varer kjempelenge siden de er laget av tørkede blomster og kan brukes år etter år, sier Charlotte Helgesen som også har oppdaget en annen spennende interiøraktør i distriktet vårt. 

– Jeg er bevisst på å bruke lokale butikker og jeg ble helt mør i knærne da jeg for en stund siden ble kjent med interiørbutikken C 54 Åkre  i Aksdal Senter. Jeg spøkte med innehaver Camilla Åkre at her kunne jeg tatt alt med meg hjem og det var faktisk ikke tull. Så nå har jeg “snopet” med meg masse ny julepynt som passer perfekt inn hos oss, sier Charlotte som vet akkurat hva hun liker til jul.

– Det må være naturlig og litt nostalgisk. Har egentlig lite rødt, men mest julepynt i typiske jordfarger som brunt, grått og grønt. Og jeg liker godt å dekorere med noen gamle ting innimellom. Som en eldre kjelke jeg fant på finn.no som nå står i stuen. Jeg har også dekorert med lys og kjelke utenfor inngangspartiet. Ellers henter jeg elementer fra naturen som kongler og mose og lar egentlig kreativiteten styre hva vi ender opp med. Jeg liker også godt å pynte med fine kaker sånn rett før selskapet starter og i anledning at Vi Bygger Nytt kom på besøk fikk jeg Sveio-bakeren “LttleMsBaker” til å lage noen juledonuts til meg. De er rett og slett magiske – nesten for fine å spise opp. Men det skal vi – for de smaker kjempegodt også, smiler Charlotte.

Hun nyter å bo i det nye huset på Sletto der hun bor sammen med mannen Marius Silden, barna Nicolai (9), Oliver (7) og hunden Bamse. For ikke å glemme seks småkaklende høner som byr på ferske egg hver eneste dag.  I mars kommer en ny gutt til verden som allerede har fått navnet Benjamin.  

– Så dette blir absolutt en spesiell jul på flere måter. Både med tanke på korona-situasjonen og at jeg er gravid. Vi ser frem til en jul der vi kan kose oss mye, bake med barna og ha mye tid sammen. Så får vi ser hvor mange større selskaper vi får anledning å invitere til, sier Charlotte. 

Ola-hus fra Odd Hansen
Nærheten til havet og det fantastiske landskapet ved Sletto i Sveio, ble helt avgjørende da Charlotte Helgesen og Marius Silden skulle bygge nytt hus. Siden tomten befant seg i et hyttefelt, fikk de noen begrensninger på hvilken hustype de kunne velge. Etter en runde hos flere boligleverandører falt de for Olahuset “Bergen” fra Odd Hansen. Dette er et hus i Odd Hansen sitt “ferdighus-konsept”. 

– Vi falt spesielt for de store vinduene i front som fanger opp den fine havutsikten. Vi har oppgradert med den nye Nord-kledningen fra Bergene Holm og aluminiumsbelagte vinduer. Dette er to viktige valg for oss som har valgt å bygge hus på et værutsatt sted. Denne type kledning, sammen med disse vinduene gjør at huset blir tilnærmet vedlikeholdsfritt. Selv om disse to oppgraderingene også gjorde at boligprosjektet ble dyrere for oss enn om vi holdt oss innenfor de obligatoriske rammene, er vi allerede sikre på at dette er valg som vi på sikt er glade for at vi tok, sier Charlotte og Marius. 

Charlottes tips til julepynting:
1. Få en oversikt over hva du allerede har av pynt. For eksempel kan det være smart å samle alt på gulvet og deretter dele julepynten i grupper i forhold til ulike rom som skal dekoreres. 

2. Fordel ansvaret for julepyntingen på de ulike familiemedlemmene! Hos oss skal barna få pynte loftstuen og selvsagt sine egne rom, mens jeg tar med av stuen og kjøkkenet!  

3. Hent elementer fra naturen som kongler, greiner og mose. Kanskje noen også har flott kristtorn i hagen? Elementene fra naturen er også flotte å dekorere selve innpakningen av julegavene med! 

4. Når du pynter julebordet, kan det være smart å tenke om en kan bruke noe en allerede har i huset på en ny måte. Jeg pyntet for eksempel fotostativene mine med en granbar-lyslenke og satte stativene i hver sin ende av bordet. Dette rammet inn bordet på en artig måte. 

5. Om du må kjøpe noe nytt – bruk for all del de mange flotte butikkene vi har her på Haugalandet! Og husk at flere av butikkene tilbyr hjemlevering! 


Annonse