Annonse

Lørdag 31. oktober vil stå i retroens tegn i Tysværtunet kulturhus. Da gjester Ellen Ørnes litteraturfestivalen bLEST der hun skal holde foredrag om norsk retrodesign og presentere sin nye bok Retro. 

Ellen Ørnes er en av Norges fremste antikvitetseksperter. Hun er kjent fra TV-programmene Antikviteter og snurrepiperier og Skjulte skatter, har fast antikvitetsspalte i Hjemmet og har lang fartstid med verdivurdering av antikviteter. Hun har gitt ut flere bøker om design, antikviteter og interiør.  

Designgjenstander fra 1950-, 60- og 70-tallet er populært som aldri før, og kan kjøpes brukt på nett, i butikker, på loppemarkeder og av privatpersoner.  Praktboka Retro er en oversiktlig guide til vakre og unike norske designgjenstander fra de tre tiårene. Her er teakmøbler, Cathrineholm-emalje, glasskunst, bestikk, smykker og mye mer. Norges fremste antikkekspert Ellen Ørnes presenterer kjente norske produsenter og designere, og omtaler gjenstander og materialene de ble laget av. 

Den rikt illustrerte boka er en skattkiste for alle som har oppdaget verdien av gjenbruk og god design. 


Annonse