Annonse

Instavennlig er et ord jeg har lagt merke til brukes ofte for tiden. Spesielt dersom jeg oppholder meg med folk som har peiling på interiør og har en aktiv profil på Instagram, dukker ordet ofte opp. 

1.  Å være instavennlig betyr at det er lett å ta et godt bilde av noe. Dette kan være et geografisk sted, et spisested eller for eksempel en bolig.

Jeg må innrømme at jeg ikke forstod hva det var første gangen jeg hørte det. Jeg tenkte jo at det muligens hadde noe med Instagram å gjøre, men slik jeg forstår det nå er betydningen bredere enn bare å gjelde kvaliteten på motivene som deles på Instagram. Etter å ha undersøkt litt på google, har jeg kommet frem til at instavennlig har flere betydninger. Her prøver jeg å oppsummere:

2. Karakteristikkene på et instavennlig spisested er i følge et nettsted fresht interiør, god atmosfære, lyst lokale og trendy mat. Vi ser ikke bort i fra at disse kriteriene også kan overføres til andre tema. 

3. Deler du instavennlige bilder, er det større sjanse for å få positive tilbakemeldinger på Instagram. Men det gir deg absolutt ingen garanti!

Denne gangen har vi besøkt to hjem som absolutt er instavennlige, men som likevel er meget forskjellige. 21-åringen Eivind Skorpe bygget huset sitt selv på en tomt i Skjoldastraumen han kjøpte da han var 16 år gammel. En flott funkisbolig med nydelig utsikt til fjorden. 

4. Noen er også opptatt av å ha en instavennlig Instagram. Definisjonen på en instavennlig Instagram er at bildene er nøye plukket ut etter kriteriene nevnt ovenfor og at alle bildene har den samme stilen og følger den “røde tråden”. 

Vi gleder oss også til å ta deg med til Haugesund Turistforening sine flotte nye Floke-hytter på Ryvarden – instavennlige de også og allerede booket av mange på Haugalandet.

Fornøyd med boligen er også Susann Haaland Karlsen og Daniel Karlsen som har innredet rekkehuset fra 50-tallet utelukkende med gamle ting og møbler fra 60- og 70-tallet. 

God fornøyelse! 

Ps: Dersom du muligens slik som meg må svare nei på spørsmålet jeg stiller helt i starten, er det ingen grunn til å fortvile. Det viktigste er tross alt ikke å være instavennlig, men å være vennlig! 

Liv Alsaker Sande, redaktør


Annonse