Annonse

Puter med dyremotiv, lyslykter, terrazzofliser og soverom innredet som hotellrom. Vi tok en runde blant noen av distriktets interiørbutikker for å høre hva folk handler ekstra mye av for tiden og hva som preger trendene. 

Lyslykter ute og inne
Åse Marie Løkling, eier og daglig leder på Frøken Fryd 
Om butikken: Frøken Fryd har avdelinger  på Moster, Gard senteret og åpner etter planen ny butikk på Oasen Storsenter i november.
Dette går det mye av for tiden: – Puter med dyremotiv. Produkter med dyremotiv er veldig populært, og puter er en viktig del av interiøret. 
– Tekstprodukter er hot for tiden.  Skilt, magneter, kopper, figurer, oppbevaring og alt annet med tekst er produkter som selger godt og som er koselige både å gi og få. 
– Lyslykter  fra Lind Decoration som også kan være ute i hagen. I Haugesund så får du disse og andre produkter fra Lind Decoration kun hos Frøken Fryd. Vi selger også mye garn og strikkerelaterte produkter – ingen tvil om at strikketrenden holder stand! 

 


Hotellstil på soverommet
Catrine Storesund er interiør
konsulent ved Fargerike Raglamyr
Om butikken: Fargerike Raglamyr ligger i Haugesund og er en større fargehandel som har det meste du trenger til oppussingen, inkludert tekstiler. 

Mal i samme farge:
Å male vinduskarm, tak og vegger i samme farge er fremdeles høyaktuelt. Anbefaler å få veiledning av fagfolk før en setter i gang, da det gjelder å bruke rett produkt på rett sted!

Bruk tekstiler: 
Tekstiler er veldig aktuelt igjen, spesielt ferdigsydde lengder fra fabrikk 240 cm eller 280 cm høyde som monteres på skinne under taket. Vi på Fargerike har et stort utvalg av ferdig søm – som kan forvandle et rom på 1-2-3!  

– Folk ønsker seg en autentisk og naturlig stil 
Mona Strand jobber ved Flisdesign hos Engevik Byggsenter

Om butikken: Flisdesign er en avdeling hos Engevik Byggsenter som holder til på Raglamyr i Haugesund. 

Trender og produkter som vi har ekstra tro på denne høsten:

NATUR OG HÅNDLAGET
I tråd med trendene som råder både innen interiør- og klesbransjen, så trykker vi det autentiske, håndlagede og naturlige til vårt bryst nå. Dette henger også sammen med fokus på miljøet vårt – vi omfavner naturen også innen fliser, som er laget av naturlige råvarer og mineraler fra naturen vår.
Fliser med utseende som bergarter og stein setter den myke stemningen. (Spa-følelsen)
Kombiner det rolige uttrykket med nyhetene innen veggfliser som har ujevnt glaserte overflater, store glasurvariasjoner og  spennende farger! Slik skapes den naturlige og samtidig helt personlige stilen!

RETROINSPIRERT
Flisetrender går også i sirkel, – all mote kommer tilbake.
Bergarten Ceppo de Gre er den looken som har fått desidert mest oppmerksomhet i den siste tiden. Mange forbinder den også med slipt betong med synlige småstein. I tillegg til bestselgeren i grått, så finnes denne også i flere farger, fra det nesten hvite til de varmere mokkafarger.
Terrazzoflis i alle varianter er hot! Både ekte vare og produserte etterligninger i alle slags farger.   

Retroinspirert er også trendene innen leggeteknikk på flisene. Nå beveger vi oss tilbake til å sette veggfliser opp på høykant, enten rett, eller i forband. Ekstra stilig blir dette med flisene som nevnt over, med den håndlagede looken!

FARGER, KOMBINASJONER OG FORMER
Mer av alt, og alt er lov!
Nyhetene innen fliser har definitivt mer av farger og former. Det er jordfarger som terracotta, oker, støvete blå og grønne farger som regjerer, i likhet med fargekart som vi ser innen interiør ellers. Struktur og nye former som trapesform og 3D-effekter gir en ekstra iøynefallende look.
Lek også med glansgrad; -Glossy detaljer i et helmatt bad gir en flott effekt.

Mange ønsker en kombinasjon av flis og malte flater. Til dette anbefaler jeg bruk av tilhørende sokkelfliser, som gir den peneste avslutningen mot malte flater. – Unngå den avkappede «støvkanten»!  De aller fleste gode  flis-serier har egne tilhørende sokkelfliser.

Svenske sopper slår godt an
Yvonne Sandgren er innehaver av
interiørbutikken Prikkar i Etne
Om butikken: Prikkar er en butikk som selger klær, treleker, interiør og redesign med prikker på. Holder til i Etne sentrum og har også nettbutikk.

Dette går det mye av for tiden:
Sopplykter sølv i tre størrelser
Salt og pepper sopper
Sopplykter rød i tre størrelser

Hvordan vil du beskrive disse produktene?
Av erfaring så vet vi at sopplyktene våre er svært populære hver gang høstmørket slår inn. I år tror vi ekstra på disse lyktene. Grunnen er at folk er mer hjemme og de ønsker å ha det koselig rundt seg. Vi vet at folk har brukt denne tiden på å oppgradere hus, hjem og hage fordi at vi i tiden som kommer skal være mer hjemme og mer inne!

For å passe inn i alle typer hjem kommer de populære sopplyktene våre nå også i sølv. Salg og pepper soppene er kjempe søte og passer godt sammen med sopplyktene

Soppene kommer fra Nääsgränsgården i Sverige, og er designet av Lena Qvick Ström. Når lyktene har fått stått fremme hele høsten alene så utvides serien med blant annet skåler, nisser og servietter til jul. 

Brunt preger høsten hos Brun’o interiør 
Tone Lundal er innehaver av interiørbutikken Brun’o

Hos Brun`o interiør liker vi å blande det stramme med det varme i interiøret.Og denne høsten kommer det inn varme farger. Spesielt bruntoner preger bildet for høsten.


Annonse