OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Annonse

Høsten er en tid jeg gleder meg til og det gjelder flere ting som klar luft og mørke kvelder. Tente lys, turer i fjellet, fine solnedganger og høstens fine farger. 

Jeg ser lenge frem til interiøret som skal komme utpå høsten da jeg er så heldig å sitte med bestillinger tidlig på året. Høsten byr alltid på så fine materialer både i pynt og tekstiler – så veldig tidlig hvert år gleder jeg meg over alle nyheter som skal komme når sommeren er på hell.

En av de store trendene som vi ser i år er rotting. Både på møbler og interiør. Jeg kastet meg selv på trenden da den kom snikende for en stund tilbake og fikk meg en pidestall i rotting. Nå har det blitt loungestoler også, og jeg ser det er så utrolig mye fine småmøbler nå rundt hos leverandørene. Rotting skaper en fin varme hjemme, men på en litt tøffere måte enn eik, synes jeg. Sammen med den lune rottingen fortsetter trenden med strå og tørkede blomster. Ta deg gjerne en tur ut og plukk strå selv og mix dem sammen med alle de fargerike blomstene og pampasstråene du ser i butikkene så får du en unik bukett – og varer lenge gjør de jo også!

På interiørfronten ser vi også enormt mye keramikk og farget glass. Mye som kan minne om 70-tallet, men i nye former. Glasset er i organiske runde former og de fargede glassene ser vi også igjen i lamper og belysning. Fargene på keramikken kan også minne om det glade 70-tallet med varme jordtoner i brunt og terracotta. Varme toner er nok kommet for å bli en stund. Da alt før skulle være grått er det nå gått tilbake til de lune og varme beige og bruntonene. Tekstilene har også gått over til de mer creme og beige fargene enn det helt hvite. Gjerne med ulike teksturer i ull, bomull, frynser og fuskepels – perfekt for å skape en lun atmosfære nå om høsten!

Hjemme hos Elisabeth Mjåseth i Skudeneshavn går det mye i rotting, keramikk og farget glass.Her er noen av favorittene til Elisabeth for tiden. Telysene i farget glass er fra Bohus. Konsollbordet heter Bali og er fra Bohus. Kurv i rotting og putetrekk fra H&M Home. Trollvaser fra Menu. Pidestallen i keramikk heter Fiol og er fra Bohus. Nattbord i rotting H&M Home og krakk i rotting fra Northern.


Annonse