Annonse

Eivind Skorpe (21) er ikke som andre husbyggere. Ikke bare flyttet han rett fra gutterommet inn i en stor funkisbolig. Han har også selv bygget den flotte boligen på tomten han kjøpte da han var 16 år gammel. Nå kan Eivind og samboeren Unni nyte den funksjonelle og moderne boligen med nydelig utsikt til Skjoldastraumen.

Tekst: Liv Alsaker Sande. Foto: Grethe Nygaard og private

Her bor:
Hvem: Eivind Skorpe (21) og Unni M. Frøystad (20)
Hva: Funkisbolig 
Hvor: Skjoldastraumen i Tysvær 

Funkisboligen ligger flott til i Bådsvik-feltet i Skjoldastraumen.
Fra boligen er det flott utsikt til Skjoldastraumen.

Når du bygger hus dagen lang, skulle en kanskje tro at du har behov for å koble av fra akkurat husbygging når arbeidsdagen er over. Eivind Skorpe brukte i underkant av ett år på å bygge og innrede huset og holde kontrollen på de andre fagfolkene som hadde oppdrag. 
– Det fine med å jobbe som tømrer og bygge hus, er at du får god kjennskap til flinke fagfolk. Så de som har jobbet på huset mitt er “plukket” fra øverste hylle, og jeg er utrolig fornøyd med jobben som er gjort. Målet har hele tiden vært å bygge et hus som holder fagmessig høyt nivå og det fikk jeg til, smiler Eivind som også synes byggeledelse på egen bolig er en fin erfaring å ha på cv´en.

– Når du bygger hus selv, får du virkelig oppleve det å være kunde og erfare hva som blir ekstra viktig i en byggeprosess. Dette gjør meg utvilsomt til en bedre fagmann, sier han.
Eivind har vel egentlig aldri lurt på hvilke yrke han skulle velge. Som 16-åring fikk han begynne å jobbe for Byggmester Magnar Halvorsen i Skjoldastraumen og etter videregående og fullført fagbrev, begynte han som tømrer hos Kjellesvik & Severinsen. 

– Jeg liker godt å ha noen prosjekter utenom jobben og har hele tiden holdt arbeidsgiveren min orientert om boligprosjektet mitt. Samtidig har jeg vært opptatt av mitt eget husprosjekt, ikke skal gå utover jobben jeg gjør på dagtid, sier han. Eivind har alltid tenkt at han skulle bo i Skjoldastraumen – bygda der han selv vokste opp. Det nye huset Tømmeråsvegen 16 ligger bare 500 meter fra der foreldrene hans bor.  Ja, er det den rette vinden, kan han faktisk kjenne middagslukten fra barndomshjemmet. 
– Det bare måtte bli Skjoldastraumen. Så da jeg fikk mulighet til å skaffe meg en fin utsiktstomt her i “Bådsvik-feltet”, var jeg bare nødt til å slå til, smiler han.

Eivind valgte å montere en gasspeis i stuen som også fungerer som en romdeler. 

Funkisbolig
Siden tomten ble kjøpt for fem år siden, har han jobbet med ulike tegninger av aktuelle boliger – fra de helt klassiske til moderne funkisboliger. Til slutt falt valget på en funkisbolig på 286 kvm tegnet av kollega Frode Severinsen i byggefirmaet han jobber. En utleieleilighet på 63 kvm er en del av boligen og inkludert i boligarealet er også en større garasje. Hovedboligen inneholder to store bad, 2 gjesterom, hovedsoverom med walk in closet, stor stue i åpen løsning med kjøkkenet og utgang til stor terrasse. Fra boligen er det også direkte utgang til garasjen. 
Han har selv tatt alle valgene til boligen, inkludert alle møblene som ble kjøpt inn underveis og lagret mens han holdt på å bygge boligen. Fargepaletten er moderne med mørke blå- og grønntoner, flere svarte vegger og svart kjøkkeninnredning. I hallen, bak sengen og i stuen har han snekret flotte spiler som gir interiøret ekstra særpreg. Boligen er utstyrt med avanserte smarthus-løsninger som styres via en app på telefonen. I  tillegg er det plassert solceller på det flate taket. Siden huset ligger høyt i terrenget, må en faktisk opp med drone for å få øye på solcelle-panelene. 

Eivind Skorpe og Unni M. Frøystad.

Gjør det gjerne igjen
Kjæresten Unni traff han mens han holdt på med sluttfasen på boligen. Nå har hun flyttet inn og har fått seg jobb som helsefagarbeider i Nedstrand.  
– Eivind har all ære for denne flotte boligen – jeg er enormt imponert over hva han har fått til og de flotte valgene han har tatt, sier Unni som selv er fra Haugesund.
Eivind er absolutt ikke avskremt fra å bygge flere egne hus og ser ikke bort i fra at han sammen med Unni en gang går i gang med et nytt boligprosjekt. Men at også det må bli i Skjoldastraumen, er han ikke i tvil om…

Hvem gjorde hva?
Grunnarbeid: Nerheim & sønner  
Forskaling: Lilleskog forskaling
Rørarbeid: Tindeland Rør
Elektrisk arbeid: Helgevold Elektro
Arkitekt: Frode Severinsen, Byggfirmaet Kjellesvik & Severinsen
Tømmerarbeid ute og inne: Selvbygger Eivind Skorpe
Gasspeis: Nær Energi  
Trapp: Lysak i Kragerø
Flislegging og maling: Pawel
Taktekker: Haugaland Takservice
Innredning alle bad: Nygaard Bad 

Boligen har blant annet en mobillader i veggen og ellers flere smarthus-løsninger. 

Lampene og kjøkkeninnredningen er fra Ikea.

Annonse