Annonse

Går det an å bli inspirert på interiørfronten etter å ha besøkt et offentlig garderobeanlegg? Etter å ha tatt en titt på de oppussede garderobene til badeanlegget i Tysværtunet i Aksdal, er det lett å svare ja på det spørsmålet. For at dette må være et av de fineste garderobeanlegget i Norge, er vi ikke i tvil om.  

Tekst og foto: Liv Alsaker Sande

– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra folk som uttrykker at de liker de nye garderobene og måten vi har løst det på. Vi har også fått tilbakemelding om at det var litt få benkeplasser der, og vi er allerede i gang å montere enda flere slik at det blir enkelt å holde god avstand, sier badeleder Emma Karlsson ved Tysværtunet badeanlegg. 

Bygger for fremtiden
Tysværtunet badeanlegg brukte lokale leverandører da garderobene skulle oppgraderes. Resultatet er blitt topp moderne fasiliteter der en også er rigget for å møte fremtiden. For om 2-3 år skal badeanlegget i Tysværtunet utvides til et større badeland med flere badstuer, boblebad, terapibasseng, plaskebasseng og ny rutsjebane. Da er det praktisk å ha doblet antall garderobeskap og tredoblet tallet på dusjer. For selv om det akkurat nå er covid19-restriksjoner og badeanlegget går for halv maskin når det gjelder antall gjester, ligger kapasiteten til badeanlegget i Tysvær på opptil 600 badegjester per i dag. Da Vi Bygger Nytt er innom er det høstferie og folk har tatt turen fra hele distriktet for å nyte badefasilitetene i Tysvær.  

Badeleder Emma Karlsson ved Tysværtunet har fått gode tilbakemeldinger på det oppgraderte garderobeanlegget.

– For tiden foregår alt billettsalg på nettet der folk booker seg inn på bestemte tider og slipper å måtte vente på tur for å komme inn i anlegget, sier badelederen som er glad for å holde åpent for publikum igjen! Badeanlegget har brukt “koronapausen” godt og åpnet igjen 23/9. 

– På grunn av oppussingen skulle vi uansett stenge ned anlegget fra 15. mars og var på en måte heldige med “timingen” siden vi nå har fått gjort oss ferdig med oppussingen. Men også vi har opplevd forsinkelser på leveranser på grunn av situasjonen, opplyser Karlsson. 

Moderne farger og skjermer
En fin miks av grønt, blått, gult og svart utgjør fargekombinasjonen i garderobene. I tillegg er det montert eikefliser i tak og på veggen i trappeoppgangen der det før var klatrevegg. Eikefliser er også brukt på personalrommet og eik er også materialet som går igjen på frontene på garderobeskapene og på diverse oppbevaringsløsninger. 

Arkitekt Thomas Brekke har hatt hovedansvaret for ombyggingen. Det er interiørkonsulent Jane Dunkley fra Indesign i Haugesund som har satt sammen det nye interiøret. I tillegg har reklamebyrået Tada utviklet en spenstig skilt- og dekorprofil, mens skapleverandøren Menerga også har utstyrt garderobene med skjermer der en kan gi nødvendig informasjon til gjestene. Flisene er byttet ut med moderne industribelegg fra Acrylicon som holder til på Frakkagjerd. Andre lokale bedrifter som har vært i sving er rørleggerbedriften Karsten Bjelland, Byggmester Haaland & Thuestad og Malermester Langelandsvik. 

– Vi er veldig fornøyd med valgene som er tatt og jobbene som er gjort og gleder oss til å utvikle badeanlegget videre i årene som kommer, sier Emma Karlsson.  

Annonse