Hva betyr egentlig tingene for deg? Etter å ha besøkt hjemmet til ”prikkedama” Yvonne Sandgren i Etne, har også jeg begynt å tenke over hva tingene betyr for meg. For i likhet med Sandgren som kun innreder med ting og møbler som betyr noe for henne, har også jeg lyst til at dette skal være et mantra hjemme hos meg. 

Eller rettere sagt hjemme hos oss.  

For siden jeg er så heldig å bo sammen med 3 snart voksne sønner og på papiret en voksen ektemann, må jeg prøve å også inkludere dem i denne bevisstgjøringen. Her må jeg innrømme at det kan bli litt “krasj” innimellom. For det som mor elsker, kan nok noen andre i huset mislike meget sterkt. 

Jeg er for eksempel veldig glad i sofaer fra det glade 70-tallet. For tiden er det velursofaer som står høyest i kurs. Jeg synes teakseksjoner og teakskjenker er noe av det vakreste som finnes. Jeg liker også å bruke forskjellige gamle kopper når jeg inviterer til selskap. Klarer jeg å kun varte opp med forskjellige kopper, blir jeg ekstra fornøyd.  

Jeg liker også at den røde telefonen fra 80-tallet har hedersplassen i hyllen selv om den ikke har noen praktisk funksjon. Det samme gjelder leketv´en av merket Fisher Price Toys fra samme tiår. 

Jeg er tilhenger av mindre marmorbord og småbord som mine sønner mener det er vanskelig å spise store måltider fra. Da henviser jeg bare til at det er på kjøkkenet spisebordet står. Jeg ser ingen grunn  til å bytte ut de koselige sofabordene. 

Nå jeg tenker etter har jeg egentlig innredet med ting og møbler som betyr noe for meg. Om hjemmet er innredet etter demokratiske prinsipper, er vel heller tvilsomt. Men en ting har gutta fått gjennomslag for – de har fått ny TV. Eneste jeg satte som krav er at den ikke måtte være større enn 55 tommer…

Liv Alsaker Sande, redaktør