Annonse

En hagestue har lenge stått på ønskelisten til Grete Sandal i Haugesund. Denne sommeren fikk innehaveren av Huset i Svingen endelig ønsket sitt oppfylt. Og da stuen var klar for å innredes, var hun ikke sen om å hente frem noen skatter hun har hatt på lur lenge. 

Tekst: Liv Alsaker Sande Foto: Grethe Nygaard 

– Her er det meste gjenbruk, utenom noen stoler jeg “snopet” på salg under sommerens ferietur til Østlandet, sier Grete og tar oss inn i familiens nye stue i Mjåsundvegen på Gard i Haugesund. På den store terrassen har det nå kommet en utestue på omtrent 20 kvm – signert mannen i huset Konrad Hauge.  

– Skulle gjerne sagt det var jeg som gjorde alt, men må innrømme at Konrad er den klart beste snekkeren av oss. Men jeg har hjulpet litt til og ikke minst tatt meg av innredningen. Det ligger nok mer for meg, smiler Grete. 

Byggeprosessen startet i begynnelsen av juni og i slutten av juli kunne de innvie stuen med et lite sosialt lag. Nå gjenstår det bare å montere skyvedørene i front. 

Frem fra glemselen
Tilbake til skattene som er kommet frem i dagslyset. Tre typer samlinger som lenge har vært plassert i esker, setter nå sitt preg på den nye stuen. På veggen over sofaen henger den store samlingen av porselensbilder fra Porsgrunn som hun har kjøpt gjennom årenes løp. Like ved siden av pryder Jilde-bildene som florerte på 90-tallet.

– Er de ikke fine? Disse er faktisk ganske lette å finne på bruktbutikker – til en billig penge, forteller Grete. 

Broderier
En tredje kategori som har fått plass på veggen, er ulike broderibilder som Grete har en forkjærlighet for. 
– Jeg har jo sydd litt selv og vet hvor mange timer med arbeid som ligger bak disse broderte bildene. Da er det kjekt at de nå kommer til heder og ære på veggen her hos oss, smiler Grete. 

Hun samler bildene i grupper da dette gir en spennende og ryddig effekt. Dessuten blir det lettere å studere de ulike kunstverkene. 

– Men om du ser nøye etter, vil du faktisk finne noen av de samme motivene. Det er jo egentlig bare litt artig og er vel mest for å sjekke hvor oppmerksomme folk er, smiler den blide læreren på Lillesund skole i Haugesund som også driver nettbutikken Huset i Svingen. 

På bruktjakt? 
Se tekst etter bildene

På bruktjakt? 

Gjør som Grete Sandal og få din helt unike og personlige interiørstil ved å innrede med bruktfunn og arvegods. VBN gir deg her oversikten over gjenbruksbutikker på Haugalandet og i Sunnhordland. 

Haugesund:

NF Gjenbruk, Karmsundgata  

Fretex, Raglamyr

NMS Gjenbruk, Kirkegaten  165

Affi, Årabrot

Hatfield Antikviteter og Snurrepiperier, sentrum

Høghs brukthandel, sentrum

Strandgaten Brukthandel, Strandgt 127

Tysvær:

Galleri Normisjon – bruktbutikken i Aksdal Senter

Karmøy:

NLM Gjenbruk, Veldetun og Åkra

Brukt & Grønt, Langåker

Karmsund ABR-senter, Avaldsnes

Antikk, Avaldsnes

Scerenity, Kopervik

Gjenbruksbutikk i Skudeneshavn sentrum

Etne og Vindafjord:

Etne Bruktbu, sentrum

Ølen:

Bruktbutikk i Ølen Sentrum

Sveio:

Gjenbruksløa i Førde

Gjenbruksbutikker i Sunnhordland: 

Bruktbutikken på Fitjar

Heiane, Stord

Plant et tre, Mosterhamn 

Fretex Svortland

Annonse