Annonse

Et ferieparadis “midt i smørøyet”. Med storhavet bare noen minutter unna, men samtidig en beliggenhet skjermet fra vind og vær. 

Tekst: Liv Alsaker Sande Foto: Utbygger  

Slik beskriver en av utbyggerne, Ole Morten Oaland, prosjektet Porsholmen der det totalt skal bygges 27 naustlignende fritidsboliger helt i sjøkanten. 

– Det beste med Porsholmen er vel beliggenheten. Midt i smørøyet, tett på havet med holmer og skjær på alle kanter og sol hele dagen. For den som liker det maritime er det perfekt. En kan fiske rett fra kaien og det er badestrand og lekepark. En ideell plass å samle energi og et supert utgangspunkt for turer på sjøen og lokalområdet ellers, sier Oaland. 

En ser Porsholmen på høyre side når en kjører over brua til Salvøy på Karmøy. Holmen er omkranset og skjermet på alle kanter – selv om storhavet bare er en 3-minutters båttur unna. For å komme over til Porsholmen trenger en båt og derfor er det opparbeidet både parkering og felles båter for transport, deriblant sykkelbåter for de som foretrekker det. Fra båtplassen tar det 30 sekunder over til selve holmen.

– Vi er veldig stolte av dette prosjektet som er ganske unikt blant annet fordi det ligger på en holme, men også på grunn av de flotte fritidsboligene vi bygger der med egen kai, båtplass og private uteareleaer rett utenfor stuevinduet. I tillegg har vi opparbeidet et stort uteområde med fine oppholdsarealer, lekepark og badestrender, opplyser Oaland. 

Til nå er det bygd og ferdigstilt to rekker med 7 enheter som er solgt og i tillegg er en rekke oppført med en innredet visningsbolig og tre enheter som foreløpig er uinnredet.

– Størrelsene ligger på mellom 60 – 70 m2 i bruksareal, og i tillegg er det loft av ulike størrelser som ikke er medregnet i det arealet. Vi tilbyr også fritidsboliger som blir levert uinnredet da vi vet at mange er interessert i å kunne gjøre en egeninnsats for å redusere den totale prisen, opplyser han. De har også gjort klar en visningsbolig som er helt klar for innflytting. 

Porsholmen Utbygging AS som er eid av lokale personer, har hyret inn Meglerhuset-Rele med Georg Berg i spissen til å selge fritidsboligene  

Hvem tenker dere vil ha fritidsbolig her ?

– Målgruppen er for det meste familier og storfamilien med samling av alle generasjoner. Fritidsboligene passer for alle som vil lage seg gode minner med holmelivet som utgangspunkt og alt det har å by på. Ser for meg folk fra hele distriktet – inkludert sørfylket, sier Oaland.

Annonse