Annonse

I Føresvik på Bokn står det klar 7 sjøboder/naust som søker nye eiere. Sjøbodene er bygget i rekke og er helt klare til å tas i bruk. Til hver sjøbod/naust følger det med utriggere og båtplass. 

Tekst og foto:  Liv Alsaker Sande

– Vi tenker dette passer både for båtfolk fra hele Haugalandet og ikke minst folk fra Bokn som ønsker båtplass og naust rett i nærheten. Med Ryfylke rett rundt hjørnet og kort avstand til alle Haugalandets kystperler. Båtplassene er sørvendte og er dermed godt skjermet for vind og har i tillegg svært gode solforhold fra morgen til kveld. Det har jeg selv fått erfare, smiler utbygger Jørgen Sletten som selv har sikret seg et naust her. 

– Totalt skal vi bygge 16 sjøboder/naust her på Føresvik Brygge, og vi begynner altså med de 8 ytterste. Vi kaller det både sjøbod og naust fordi dette er en kombinasjon av begge deler. Her får du en solid sjøbod til alt båt og fiskeutstyret ditt, samtidig som du kan innrede og bruke enheten som et naust, sier Sletten. 

Mulighet for innredning
Det er selvsagt også mulighet for å kjøpe 2 enheter og på den måten sikre seg både 2 båtplasser og romslig plass. Størrelsen på sjøbodene starter på ca 15 kvm og i tillegg er det mulighet for å innrede hemsen. 

– Her kan en åpne den doble døren og ha perfekte lokaler til krabbe og rekelag – helt i sjøkanten, smiler Jørgen Sletten som eier halvparten av sjøbodene. Den andre halvparten eies av Svehaug Entreprenør som Ole Johnny Hauge og Bjørn Oddvar Madsen står bak. Det er også sistnevnte som har bygget sjøbodene som er tegnet av karmøyarkitekten Knut Nordstokke. Sjøbodene i rekke ser ut som små idylliske sørlandshus. De er malt i matchende farger og selv om de ligner, fremstår alle som unike med hvert sitt særpreg.

– Vi ønsket oss sjøboder som er pene å se på og som skiller seg ut fra lignende prosjekter. Og dette ønsket har virkelig arkitekten innfridd, sier Sletten. 

Toaletter
Som i andre kommuner setter også Bokn kommune begrensninger på hvordan naustene i kommunen skal brukes og det er i utgangspunktet ikke beregnet for planlagte overnattinger. 

– Vi har bygget fellestoaletter og vannposter på land som hører til sameiet slik at en kan tilbringe hele dager her. Dessuten er det jo muligheter for å innrede sjøboden etter egne ønsker og behov og det er også lagt inn strøm. Jeg ser for meg at folk lager både til sittegrupper og langbord – det har i alle fall jeg tenkt å gjøre,  smiler Sletten.


Annonse