Annonse

Innredningen av leiligheten er i full gang, og Linn har bygget seng, kjøkkeninnredning og sofaen i stuen. Snart skal hun også bygge en sittebenk i vinterhagen og gjøre seg ferdig med innredningen på badet. Og hun har allerede flyttet inn på soverommet. 

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto:  Linn Førland

Siden Linn bor på loftet i samme hus som leiligheten hun totalrenoverer, er det fint mulig å flytte inn sånn gradvis. 

– Jeg bare måtte ta soverommet i bruk. Det ble så fristende da alt var klart der og jeg lengtet etter å våkne opp her. Det har faktisk gitt meg en boost og inspirasjon til å stå på videre – bli ferdig med alt og flytte inn på ordentlig. Kanskje i september eller oktober. Det som er sikkert er at jeg aldri har vært nærmere en innflytting, smiler hun. 

Det gjenstår litt rørleggerarbeid og elektrikeren må også ta siste finish. Flisene er lagt på badet av en flink fagmann fra Smistad mur og flis. Peisene er montert i de to stuene. Linn har montert stål i overgangene i dørene – en flott kontrast til det ellers hvitmalte interiøret. 

Bygger selv
Fordelen med å bygge sine egne møbler er at det blir skreddersøm. Plassen blir maksimalt utnyttet og i tillegg sparer Linn penger siden hun gjør alt selv. 

Det er ikke første gang hun snekrer sine egne møbler. Hun gjorde der samme i leiligheten i Oslo. Her i Haugesund har hun lagt inn en funksjonell ekstraløsning på sengen. En kombinert gjesteseng/oppbevaringsløsning slik at niesen Sol kan ha sin egen plass når hun er på overnattingsbesøk.  Linn drar frem en skuffe med hjul på som er plassert under sengen og vips så dukker Sols ferdigoppredde seng frem. 

På kjøkkenet er det åpne løsninger og noen kjøkkenskrog fra Ikea som Linn har malt med en rust- maling. Nå gjenstår det å montere oppvaskmaskinen og komfyren før hun er klar for å kokkelere. Hun snekrer også selv skyvedørene i hele leiligheten. 

– Målet er at hele leiligheten skal ha god gjennomgang, slik at det er lett å lage en total åpen løsning og like lett å lukke, forteller Linn som lager dørene av ubehandlet finerplater. Vinterhagen er allerede kledd med slike finerplater og har fått svart gulv som en kontrast i det lyse luftige rommet med vinduer på alle kanter. 


Annonse