Sommerhuset ligger i Totlandsvegen på Moster i Bømlo kommune.
Annonse

De har fulgt med på hytter på Finn.no i lengre tid, men det var først da en eldre enebolig dukket opp på Moster at de slo til.
Til både sin egen og andres overraskelse!

Tekst: Liv Alsaker Sande. Foto: Grethe Nygaard og private

Her bor: Hvem: Heidi og Thomas Løvbrekke med barna Jenny (5) og Joel (2)
Hva: Sommerhus
Hvor: Moster, Bømlo
Følg på Instagram: heidilovbrekke

– Vi fulgte mest med for å se hvilke hytter som var for salg og planen var vel ikke at vi skulle faktisk skulle kjøpe noe. Så det var ikke fritt for at familie og venner ble overrasket da vi plutselig hadde blitt eiere av et sommerhus på Moster, smiler de. 

Siden overtakelsen av boligen i Totlandsvegen i juli, har de allerede fått unna en rekke store prosjekter. De har malt nesten alle rom i huset. De har fjernet gulvet på et av soverommene og malt det originale tregulvet. De har tapetsert stuen og malt kjøkkeninnredningen. I hagen har de gravd frem og ryddet et dekorativt berg og plantet blomster der. De har bygget en stor terrasse på vel 60 kvm. I tillegg har de hatt flere sosiale sammenkomster med slekt og venner. En skulle nesten ikke tro at de med et slikt tempo, i tillegg er travle småbarnsforeldre. Eller kanskje er det akkurat det som er hovedgrunnen?

– Vi liker å få ting gjort og har alltid noen prosjekter gående – både her og i huset vårt i Haugesund. Og som småbarnsforeldre til barn på 2 og 5 år gjelder det å nytte tiden godt og være effektiv når mulighetene dukker opp, smiler de.

Hjemtraktene
Heidi kommer opprinnelig fra Moster og sommerhuset er bare noen minutter fra der hun vokste opp.

– Det fine med å ha et sommerhus her, er at vi kommer nærmere mine foreldre og slekten ellers. Det betyr også mange kjekke sammenkomster og sommerminner for oss som familie. Vel, ikke bare sommerminner – dette er jo et hus vi kan bruke året rundt, sier de.

Snart er barna store nok til å spasere alene bort på besøk til besteforeldrene. Det er heller ikke langt ned til sjøen der de har tilgang til båtplass og badestrand. 

Grønne nyanser
Huset er fra 1952 og inneholder stue, bad og kjøkken på hovedplanet. I andre etasje er det fire soverom og utgang til en større luftebalkong. Kjelleren er ikke innredet, men de ser for seg å ha langbord her dersom selskapet må flyttes inn. Her er det også mulighet for et ekstra toalett om de ser behov for det. Huset har et boareal på ca. 140 kvm. 

– Det elektriske var skiftet og badet forholdsvis nytt, og det er jo alltid et greit utgangspunkt. Ellers har vi malt en del og kommer til å fortsette med det på to av soverommene i løpet av høsten, sier de.

De har valgt tre ulike grønntoner i sommerhuset. “Green leaf” i gangen, “organic green” på panel i stuen og på kjøkkeninnredningen og “green harmoni”  på veggene i kjøkkenet. Datteren Jenny sitt rom er malt i deco pink, mens den gule fargen “velvet” er brukt på hovedsoverommet.  I stuen har de tapetsert med en blomstrete tapet som er med å understreke sommerfølelsen og som passer perfekt sammen med alt det grønne.  

Kun gjenbruk
Mulighetene på den vel 2,5 store tomten er mange, og de har planer om å bygge enda en terrasseplatting i hagen der kveldssolen kan nytes. 
Thomas og Heidi Løvbrekke er fornøyd med at de kjøpte en enebolig i stedet for en mer tradisjonell hytte.

Spisestuen fant de i Etne og tok den med seg i campingvognen.

– Det er ingen tvil om at vi får mer for pengene når vi gjør om en enebolig til et sommerhus. I en kommune uten boplikt, er jo det fint mulig, sier de.

Stilen inne er lett og ledig med innslag av møbler i retrostil i flott kombinasjon med en lys Ikea-sofa. Her er det ulike møbler i bambus, sommerhatter på veggen i gangen og kjøkkenhyller og nattbord i lyst tre. I kjøkkenskapene finnes gamle serviser som er kjøpt brukt. I stuen har de hengt opp Heidis farmors helt spesielle lampe og hennes broderte duker er også daglig i bruk. Spisestuemøblementet byttet de til seg mot noen matvarer og ble tatt med i campingvognen i Etne på vei hjem fra ferien. 

–  Faktisk er alt her i sommerhuset kjøpt brukt, tatt med hjemmefra eller vi har fått det gratis. En miljøvennlig og rimelig måte å innrede et sommerhus på, samtidig som vi får et sommerhus som ingen har maken til, smiler de. 


Annonse