Annonse

Etter to timer med luking i bedet ved inngangen til huset vårt, så jeg lyset. Det gikk rett og slett opp for meg at også vi kan utrette noe i hagen og skape et sted vi kan være en smule stolt av. 

Du legger kanskje merke til at jeg skriver VI. Til nå har det vært mest min bedre halvdel som har gjort noe i hagen. Jeg har liksom konsentrert meg mest om gjøremålene inne. Med tre sønner og mange aktiviteter på programmet, har tiden sjelden strukket til hagen. Men nå har det skjedd noe hjemme hos oss – noe som helt klart henger sammen med at guttaboys er blitt 16, 18 og 20 år. Vi har rett og slett fått bedre tid og nå som fotballsesongen har korona-pause, har vi mer tid enn på lenge. Og litt av den ekstratiden har vi altså brukt på hagearbeid. Jeg har lært med forskjell på sommerblomster og stauder – løk og frø og mine «grønne fingre» får  stadig gjødsel og inspirasjon. Ikke minst da jeg her en dagen laget reportasje i den vakre hagen til ekteparet Haugvaldstad på Hetland i Tysvær. Eller da jeg leste spalten til Silje Rysjedal som er medarbeider hos Hageland på Bygnes. Hun har registrert en stigende hageinteresse blant folk i denne koronatiden. 

Så får vi se da hva som skjer med både min og andres hageinteresse nå som fotballsesongen for elitelagene starter igjen. For står det mellom 2 timer foran skjermen for å heie på FK Haugesund og Avaldsnes, eller to timer med luking i bedet, er jeg ikke i tvil om hva jeg velger! 

Kos deg med magasinet og ha en herlig sommer – både i hagen og foran TV-skjermen! 

Liv Alsaker Sande, redaktør

Annonse