Annonse

Å innrede med fargerik kunst og personlige bilder på veggen, er like naturlig for Elise Gilje Heiberg (30) som å ha bord og stoler der. Det er imidlertid et krav som må tilfredsstilles for at det passerer dørterskelen. Elise må like det!

Elise Gilje Heiberg trives godt i leiligheten sin i Martin Nielsensgate i Haugesund som hun har innredet på en personlig måte.

Tekst: Liv Alsaker Sande Foto: Grethe Nygaard

Her bor:
Hvem: Elise Gilje Heiberg og kjæresten Ulrik sånn innimellom
Hva: Leilighet
Hvor: Sameiet i Martin Nielsensgate, Rossebø i Haugesund

– Vi i Gilje-familien liker å ha farge rundt oss. Det er bare til å ta turen til min mor og mine tanter, så vil du fort se at stilen hos oss er inspirert av hverandre. Tror ikke det er spesielt for oss – sikkert flere familier som kjenner seg igjen i akkurat det, sier Elise Gilje Heiberg mens hun viser oss rundt i leiligheten sin i Martin Nielsensgate i Haugesund. Leilighet-
en i 2. etasje rett ved Karmsundet kjøpte hun for ett år siden etter å ha vært leieboer der i omtrent ett år. Leiligheten er innredet på en personlig måte – en får virkelig inntrykk av at her bor det en person med sans for fargerik kunst og en person som setter stor pris på familien sin. Alt akkompagnert av den flotte sjøutsikten fra vinduene i front og en mengde grønne planter.  

– I begynnelsen vegret jeg meg for å henge noe på gipsveggene fordi jeg var redd for å lage stygge hull. Men etter hvert fant jeg ut at det ikke er så farlig om det kommer et lite merke. Siden bildene er ganske lette, skal det ikke så mye til for å få dem til å henge. Jeg har også en billedvegg der jeg henger opp minner, bilder av familien min og andre som betyr noe for meg. Der har jeg gått over til å bruke borrelås, siden sola nærmest smeltet “lærertyggisen” jeg først brukte, smiler hun.

Normalt pleier ikke Elise å falle for dyr design, men denne fuglelampen fra Challieres kjøpt på Ølen Møbel er et unntak.

Base i hjembyen
Elise er utdannet lege og jobber nå ved Øre Nese Hals-avdelingen ved Haugesund Sjukehus. Kjæresten hennes er også lege og jobber for tiden på Østlandet. Legeparet vet ikke helt sikkert hvor de vil slå seg ned i fremtiden. Men uansett kan en leilighet i Elises hjemby være et greit utgangspunkt. 

– Leiligheten var rimelig fiks ferdig da jeg flyttet inn.  Jeg har malt litt og fått de fargene jeg liker å ha som utgangspunkt. Men ellers har brukt tid på å henge opp kunst og bilder og sette fargene og uttrykkene sammen slik jeg liker det, sier hun og legger til at hun liker godt å kombinere sterke farger. Gjerne en rosa vegg og gul farge på lampen som på soverommet. Brunt med grønt og turkis.  

Leiligheten er på 64 kvm og inneholder bad, to soverom, bod og kjøkken i åpen løsning med stuen. Fra stuen er det utgang til overbygget terrasse som vender ut mot sjøen. 

– Beliggenheten ved sjøen og det flotte lyset i leiligheten var absolutt gode grunner til å kjøpe denne leiligheten. Det at jeg har vokst opp rett i nærheten her på Rossebø og har familie rett i nærheten, var også svært viktig, sier Elise som er oppvokst med en morfar som har hatt kunstlotteri for familien sin på julaften. 

– Morfaren min (red. anm. Inge Gilje) har lenge drevet med Lions kunstutstillinger og er sterkt kunstinteressert. Så en del av bildene mine stammer fra kunstinnkjøp han har stått for, forteller Elise.

På badet har Elise et stort stupebilde trykt på aluminiumsplate tatt av fotograf Grethe Nygaard som var læreren hennes i flere år.

Gjenbruk i familien
Leiligheten er innredet med en miks av nytt og gammelt. I familien Gilje er det tradisjon for å gi bort overflødige møbler i en intern familiegruppe, før de eventuelt går videre til veldedige organisasjoner. 

– Flere av møblene her har havnet på den måten og det er kjekt å innrede med møbler som har en historie. På samme måte som det viktig for meg å innrede med reiseminner og gjenstander som betyr noe for meg, sier hun. 

Det går fint an å kombinere gult med rosa og hvorfor skal en gjemme vekk de fineste kjolene i klesskapet.
Fra leiligheten i 2. etasje er det flott sjøutsikt.


Annonse