Annonse

De flyttet inn i det nye huset i mars da Norge ble lukket ned på grunn av korona-pandemien og hadde ikke de første gjestene på besøk før langt ut i mai. I mellomtiden hadde de fått alt av møbler og inventar på plass og er nå også klar for å få inn leieboere i leiligheten i første etasje. 

Boligen i Sveiven 58 er kledd med smal Møre Royal kledning og fasadeplater fra Alutile. Det er Byggmester Gunleiv Larsen som har ført opp boligen.

Tekst: Liv Alsaker Sande. Foto: Grethe Nygaard

Her bor: Hvem: Iselin G. Vedøy (29) og Tomas Vedøy (34) med døtrene Nathalie (5) og Synne (2)
Hva: Funkisbolig med leilighet
Hvor: Sveiven i Skåredalen, Haugesund 
Følg på Instagram: @villaved

De store stuevinduene i Sveiven 58 fungerer nærmest som malerier der motivene endres i forhold til vær og årstid. Familien på fire har funnet seg godt til rette i nabolaget og kjente allerede flere av naboene da de flyttet inn.

– Det er ikke få timer vi har tilbrakt her mens byggeprosessen pågikk, og når du har barn, er det ekstra lett å bli kjent med de andre som bor her. Dette er et boligfelt der det bor mange småbarnsfamilier og med lekeplasser og den store fotballbanen, er det lagt opp til kjekke møtesteder. Ja, til og med pappaene i feltet spilte fotball sammen her en kvelden, forteller Tomas Vedøy med fartstid fra Vea IL. 

Indrefileten
Haugesund kommune kalte tomtene i Sveiven i Skåredalen for selve indrefileten da de annonserte dem. Iselin og Tomas kjøpte tomten for fem år siden mens de ennå var bosatt på Salvøy ved Veavågen – like i nærheten av der Tomas vokste opp. De falt for den luftige og solrike beliggenheten i Sveiven i Skåredalen med flott utsikt og turstier rett i nabolaget. Med hans familie på Karmøy og hennes i Tysvær, plasserte de seg midt i mellom. 

– Skåredalen er jo midt i smørøyet på mange måter og passer ypperlig for oss som begge jobber i Haugesund, sier Iselin som jobber i Teknisk enhet i Haugesund kommune. Tomas jobber som bilselger hos Bavaria. 

Lampen har Iselin og Tomas laget selv ved å koble sammen flere glasskupler.

Familiedugnad
Boligen er oppført med god hjelp fra familien, og egeninnsatsen har vært stor på den nye boligen som er på vel 380 kvm inklusiv garasje og leilighet. Opparbeidelse av tomten, grunnmur, kjøkkenmontering, gulvlegging og flise legging av de tre badene er bare noe av det som er utført av oss og familiemedlemmer. 

Kjøkkenet er levert av Kvik Haugesund og er i åpen løsning med spisestuen.

– Vi er heldige som har så mange dyktige arbeidsfolk i familiene våre, og det at vi har fått så mye hjelp, har vært viktig for at vi kunne realisere boligprosjektet.  Nå gleder vi oss til å gjøre hagen ferdig og liksom komme helt i mål med prosjektet, smiler de.

Takhøyden på 3,6 meter i hovedetasjen og de store vinduene i front, gir boligen et luftig uttrykk. Stilen inne er moderne med en hyggelig og behagelig atmosfære. De er opptatt av at det skal være hjemmekoselig, lunt og varmt. Iselin og Tomas har laget flere av møblene selv og også den store lampen i stuen som består av mange glasskupler. Flere DIY-prosjekter er under planlegging. 

Boligen går over to etasjer og inneholder på hovedplanet integrert garasje, stor hall, lekerom, bad, TV-stue, stue, spisestue og kjøkken i åpen løsning. Fra spisestuen er det utgang til terrassen. I første etasje er det stue/mediarom, fire soverom, bad, klesrom og en leilighet på 47 kvm med egen inngang som nå er gjort klar for utleie. Fra første etasje er det utgang til hagen med overbygd terrasse og hage der trampolinen allerede er på plass. Boligen er kledd med grå Alutile-plater i kombinasjon med smal brun kledning fra Royal. 

Alle de tre baderommene i huset er flislagt av moren til Iselin.
Den doble dusjen er montert i et eget rom bak badekaret og har delikate steiner på gulvet.

– Målet har vært å få en mest mulig vedlikeholdsfri og funksjonell bolig som dekker familiens behov i lang tid. Vi er veldig fornøyd med resultatet – beliggenheten, nabolaget og boligen, sier Tomas og Iselin.

Hvem gjorde hva?
Grunnarbeid: Sverre Kalleklev + egeninnsats
Betongarbeider: Lindanger entreprenør + egeninnsats
Byggmester: Gunleiv Larsen
Fasadeplater: Alutile Norge
Utvendig kledning: Møre Royal brun
Rørlegger: Vedavågen Rør
Kjøkken: Kvik Haugesund, montert selv.
Peis: Ildstedet Haugesund
Innvendig maling: Mario Malerservice
Gulv: Berry Alloc Laminat 1- stavs Grand Avenue Champs Elysees, montert selv

Fargene i huset
Stuen: Washed linen (10679), Diskret (10429), Marrakesh (1623)  og senses (2024)
Kjøkkenet: Diskret (10429)
Gangene: Washed linen (10679)
Kjellerstuen: Elegant (1434) og Washed linen (10679)
Hovedsoverom: Sophisticated blue (4744)
Barnerommene: Blushing peach (20047) og Warm blush (2856)
Lekerom: Devine (12083)
Vaskerom: Devine (12083)
Soverom: Devine )12083)


Annonse