Annonse

Du kjenner nok flere som har tatt fatt på hagen i den spesielle tiden vi er i. Det som kanskje skulle ligge til neste år eller i det hele tatt ikke var tenkt å påbegynnes – er kommet godt i gang allerede. Ønsket om å gjøre det fint rundt oss denne sommeren merkes særdeles godt i min jobb hos Hageland Bygnes.

Pågangen er stor både på selvdyrking, etablering av kjøkkenhage, staudebed, hekk, blomsterkasser og ikke minst hagemøbler. Det flotte treet som en har ønsket seg lenge står nå og pryder hagen hos flere av dere. Noe var nok allerede planlagt denne sommeren, men det meste har en sammenheng med situasjonen vi står sammen i. Hagearbeid viser seg å være en god avkoblingsmetode. Det er godt for kroppen, ja terapi på mange måter vil nok flere kunne si seg enig i.

Utepeisen i cortenstål har allerede vært mye i bruk denne sommeren.

Som jobb og hobby spør flere meg om jeg aldri blir lei; men tenk hvor heldig jeg er som har en del av lidenskapen min til jobb! På hjemmebane er hagen et lite fristed hvor jeg koser meg så uendelig mye. Jeg inspireres av det jeg finner i hagebøker, hageprogrammer og tråler nettet for flotte utenlandske hager (de er liksom kommet litt lengre enn oss) og selv med en liten hage kan man gjøre så mye allikevel!

Jeg har i vår prøvd å dele det litt opp i små soner på terrassen med hjelp av trær og busker i krukker. Det går veldig bra så lenge krukkene er store og dype nok med næringsrik jord og drenering. Særlig er jeg glad i rustelementer; så i år gikk vi til innkjøp av en utepeis i cortenstål. Den er blitt et kjekt tilskudd i uterommet og her nytes mange sene kvelder på terrassen. Den er også et fint pynteelement når den ikke er i bruk.

I sommer har jeg så lyst at det skal bugne rundt meg! Mulig jeg da må tenke mer høyde samtidig som planter i sittehøyde. En pipholurt er plantet sammen med kløver i en flott plantekasse i cortenstål og skal få klatre oppover husveggen. Den tre år gamle klatrehortensiaen har fått større potte med stativ og blomstrer for første gang. Det gledes! Jeg har planer om å få gjennomført noen små-prosjekter ute som også inkluderer vanlig vedlikehold av hus og hage.

Alt til sin tid, men hage-tiden er her. I år som alle andre år.

La denne sommeren bli den beste sommeren ute. God ferie!

Små soner på terrassen!
En pipholurt er plantet sammen med kløver i en flott plantekasse i cortenstål.


Annonse