“Pillow-challenge”: En pute kan brukes til så mangt og ble et viktig symbol på dette bildet som beskriver perioden vi er inne i. Fotograf er Karina Lange.
Annonse

Som interiørdesigner i eget firma har det vert mange telefoner om nye oppdrag spesielt i denne tida som koronaviruset har herjet. Og det grunnet at folk har nå blitt «innelåst» i sin egen heim og har nå begynt å kjenne på om heimen føles som ein bra plass å vere. 

Sommerferien er blitt avlyst for i år, ihvertfall utenlandsturene.  Og da har det plutselig åpnet seg opp eit smutthull for å ta tak i den oppussingen ein har vekkprioritert tidligere år på grunn av nettopp fine ferier. 
Kjøkkenet vårt fekk ein oppgradering nå i nettopp desse korona-tider. Familien har lenge gått å kjent på den dårlige akustikken i dette rommet og at det var veldig svart/kvitt med harde overflater. 
Me valgte å spile heile taket med sorte furuspiler med ein dimensjon på 21×45. 

Dette blei som natt og dag med tanke på lyden i rommet. Bare dét gjorde det til ein mykje bedre plass å oppholde seg i.
Og med restekapp endte mannen i huset som tilfeldigvis er snekker å lage eit nytt spisebord. Beina på bordet er laget av spiler. 
Og for å brekke linjene og fremheve den runde lampen, blei det eit rundt bord. Mykje koseligere for da er den ingen som havner på enden, men andre ord meir inkluderende. 

Etter å ha bodd i huset i over 7 år trengte me ein oppgradering av lys, for det har seg slik at synet vårt blir gradvis verre og me treng meir lys. 
I løpet av 10 år merker ein stor forskjell. Og allerede nå etter 7 år hadde me behov for meir lys, og ikkje bare på grunn av at taket gikk frå å være kvitt til sort. Nytt i rommet er også ei PH-lampe i sort som er limited edition. Designet i 1958 av Poul Henningsen. Spesielt kjent designklassiker som er blendefri. Som interiørdesigner er ei lampe ikkje bare ei lampe. 

Når ein skal pusse opp eller bygge nytt bør ein spør seg sjølv kven ein er som familie. 

Kva behov har ein? Me fjernet den hengende takventilatorene vår som også var ei lampe,  istadenfor å kjøpe nye pendler visste me at gutane våre liker å delta i matlagingen derfor måtte eg tenke funksjon ved å heller henge opp spotter på skinne. Det er viktig at ein tenker på både funksjon og estetikk. 

Me ønsket også å gjøre rommet lunere. Og i følge Norges største interiørstylist Tone Kroken kjem folket nå til å omfavne farger i heimen sin. Som etterfølge av koronakrisen. Me går meir og meir vekk frå sort kjøkken til varmere farger. 
Me hadde sort og kvitt høyglans på vårt kjøkken, men det var ekstremt lite funksjonelt da kjøkkenet sugde til seg alt av fingermerker og gav veldig gjenskinn slik at det nesten blei vondt å sjå på, på ein solskinnsdag. 

Eg valgte nå å male alle veggene i ein lun lys «greige» farge og å få kjøkkenet lakkert hos Knapphus Lakkering i Vats. 
Og eg elsker det nye lune uttrykket.
Det blei mykje meir lønnsomt og miljøvennlig enn å bytte ut alle frontene. 
Eg malte også små bord, krakker og benker i samme farge som veggene for å oppnå ein fin heilhet i rommet. 

I tillegg liker eg å gjere ting personlig og synest at denne spesielle tida me er i skal hugsast difor hyret eg inn fotograf Karina Lange til å ta eit kult bilde nede i Visnes med det kjente Korona-antrekket som er ei pute, kjent som «pillow-challenge».  Bildet er trykket på ei stor aluminiumsplate frå Karmøy Trykkeri. Og på den måten har eg sørget for å også gi arbeid til lokale folk.


Annonse