I tv-stuen i første etasje har de malt med grønnfargen ”jonsok” både på vegger og i taket, mens den ene veggen er dekket av en botanisk tapet fra Arle.
Annonse

At huset de overtok kun hadde hvite vegger, passet perfekt. Da fikk samboerparet Ingrid-Elisabeth Sjøen og Kim-Rune Mikkelsen et hvitt lerret som de kunne fargelegge på sin helt spesielle måte. 

Tekst: Liv Alsaker Sande. Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen

Her bor:
Hvem: Ingrid-Elisabeth Sjøen (26) og Kim-Rune Mikkelsen (32) med sønnen Aron Sjøen Mikkelsen (10 mnd.) 
Hvor: Kophaug 34, Grinde i Tysvær
Hva: Funkishus
Instagram: ingridsjoen 

Og når Vi Bygger Nytt besøker dem halvannet år etter at de flyttet inn, ser vi at det er nettopp det de har gjort. 
– Det var helt uaktuelt å fortsette med hvite vegger. Så det tok ikke lang tid etter at vi overtok huset, før vi var i gang å male. Ikke fordi det var slitt, men fordi vi ville sette vår eget personlige preg på innemiljøene, forteller Ingrid-Elisabeth Sjøen som gjerne bruker Fargerike Raglamyr som sparringspartner når hun jakter på gode fargeløsninger. 
– Selv om jeg er rimelig trygg på hvilke farger jeg liker, er det alltid greit å få litt veiledning og hjelp til å kombinere farger. Få tips og ideer hvordan en kan gjøre det, sier Ingrid-Elisabeth. 

Hun og samboeren Kim-Rune flyttet fra en leilighet på Frakkagjerd og ønsket å fortsette med å bo i ytre del av kommunen. Da de var på visning i funkisboligen på Kophaug i Grinde, falt de pladask. Huset som er bygget i 2013 ligger fint til i utkanten av byggefeltet med fin utsikt, gode solforhold og usjenert hage. Fordelt på 230 kvm har de 4 soverom, 2 bad og en stor stue over to etasjer som har åpen løsning med kjøkkenet. I tillegg til diverse boder og en TV-stue på første plan.  

Se hvor fint fargen i gangen, passer til lillafargen på kjøkkenet.

Fargerik palett 
For fem år siden besøkte Vi Bygger Nytt Ingrid-Elisabeth i leiligheten hun hadde på Frakkagjerd. Også der hadde hun satt farge på tilværelsen og hadde valgt farger på flesteparten av veggene. 

– Jeg liker best kalde og fyldige farger og har gått for grønt, blått og lilla her i Grinde. Det er viktig at fargene passer godt sammen – at de kler hverandre og at det er en “rød tråd” fra rom til rom. Må innrømme at jeg ikke alltid tester fargen på veggen før jeg setter i gang, noe som en sjelden gang kan føre til at vi bommer. For at en farge kan få et helt annet uttrykk på veggen enn hvordan den så ut på fargeprøven, fikk vi erfare da vi først valgte lillafargen på kjøkkenveggen. Etter å ha levd med den noen måneder, fant jeg ut at fargen ikke hadde den helt rette kuløren jeg var på jakt etter. Så da var det bare en ting å gjøre og det var å male på nytt. Og på andre forsøk stemte heldigvis fargen perfekt, smiler hun. 

Stuen er malt med blåfargen ”august”.

Ingrid-Elisabeth er ikke opptatt av trendfarger, men velger akkurat de fargene hun liker best. Eller rettere sagt de fargene som magefølelsen hennes sier passer best inn. 
– Jeg er nok det du kan kalle en perfeksjonist når det kommer til farger. Det er ikke alltid jeg kan forklare hvorfor jeg liker fargekombinasjonene, men jeg må kjenne at det stemmer. Får rett og slett ikke roen om det føles feil – da er vi nødt til å male på nytt, sier hun. 

Heller farger enn ting
Inspirasjonen henter hun på Instagram, i interiørblader, i lokale butikker og på nettet. 
– Er egentlig ikke tilhenger av å ha så mange ting – så prøver å begrense akkurat det. Og med en del farger rundt omkring, setter en heller stemningen på den måten, sier Ingrid-Elisabeth som for tiden har mammapermisjon fra jobben som prosessoperatør i Equinor.

De har ikke bare nøyd seg med å male veggene i funkisboligen. Også flere av takene har fått maling i samme farge som veggene. Spesielt i TV-stuen på første plan har de gått kraftig til verks. Her har de tapetsert den ene veggen med et botanisk motiv, mens resten av vegger og tak er malt mørkegrønt.   

– Ja, det er ikke fritt for at vi har fått en del tilbakemeldinger om at vi har vært spenstige der. Men vi liker godt at TV-stuen både er litt mørk, samtidig som den skiller seg ut og gir huset særpreg, smiler hun. 

Grønnfargen ”jonsok” både på vegger og i taket, mens den ene veggen er dekket av en botanisk tapet fra Arle. 

Fargene i huset
Stuen: August (FR1372)
Kjøkkenet: Deep velvet (5913 / S7020-R20B)
Gangen: Hentet fra fargevifte, fargekode: 5380 / S7020-B, Blågrønn petroleumsfarge 
Kjellerstuen: Jonsok (FR1470) Grønt på veggen og i taket – den ene veggen er dekket av botanisk tapet fra Arte, Figura Decorata 27022
Hovedsoverom: Punky Petroleum (FR1144) og kobber
Barnerom: Tak: Skyfri himmel (FR1406) Vegger: Isblå (FR1600)

På soverommet har de brukt fargen ”punky petroleum”. Sengegavlen er fra Indesign.
Barnerommet er malt i blåtoner både i tak og på vegger.
Annonse