Ann Helen Kvalevaag hadde boligstyling i denne villaen som ble solgt for 900 000 kr over takst. Foto: Meglerhuset Rele
Annonse

I Oslo og andre storbyer har de holdt på med det i årevis. På Haugalandet er boligstyling før salg relativt nytt. Vi Bygger Nytt tok en prat med interiørdesigner Ann Helen Kvalevaag fra Modernestil som er en av få som driver med dette i vårt distrikt.

Tekst: Liv Alsaker Sande

Med en stor mengde boliger for salg, gjelder det å skille seg ut. Boligstyling kan være en god metode for å få frem potensialet til boligen som skal selges. Ann Helen Kvalevaag stylet villaen til Blå Kors Eiendom som ble solgt for 11,4 millioner kroner – 900 000 kroner over takst. Hun stylet blant annet også en leilighet som hadde ligget ute for salg i tre år uten å bli solgt. Etter at leiligheten hadde vært gjennom en solid boligstyling ble den solgt på første visning. 
– Vi ser det gang på gang. Boliger som har blitt stylet selges fortere. Det er ikke uten grunn at de fleste boligleverandørene også har visningsboliger når de selger nye prosjektboliger.  Da jeg stylet boligen til Blå Kors Eiendom hyret jeg i tillegg inn modeller som stilte opp på bildene og viste hvordan boligen kunne brukes av en familie, forteller Kvalevaag. 

Boligstyling for Berge Sag i visningsbolig
Boligstyling utført for Meglerhuset Rele i villaen til Blå Kors Eiendom. Foto: Meglerhuset Rele

Samarbeid med eiendomsmeglere
Oppdragene får hun gjennom flere eiendomsmeglere i distriktet hun samarbeider med. Hun har også fast avtale med Berge Sag om å style visningsboligene deres.
– Ingen tvil om at mange eiendomsmeglere og boligleverandører har oppdaget at dette kan være en god løsning for å få fart på salget. For oss som driver med boligstyling gjelder det å ha et stort repertoar av møbler og stylingeffekter slik at en klarer å matche interiøret med boligtypen.  Jeg har nok møbler til å style  6-7 boliger. Er oppdragsmengden veldig stor som nå nettopp, var jeg også nødt til å spe på med private møbler fra mitt eget hjem. Men det hører heldigvis til sjeldenhetene og det tror jeg familien min er glad for. Sikkert ikke bare hyggelig når sengen eller sofaen plutselig forsvinner ut av huset, smiler hun.

Hardt arbeid
For dem som ikke ønsker en full boligstyling, gir Ann Helen råd og veiledning til husselgere hva som kan være smart å gjøre før visning. Hun tar også en delstyling der hun ”pimper opp” boligen med små grep. De store boligstylingene med full innredning, beskriver Ann Helen som hardt arbeid – ikke minst fordi hun gjør alt selv. Om det gjelder å frakte møblene i tilhengeren, til å bære dem på plass, montere nye møbler – i tillegg til selve planleggingen.   

– De som tror at boligstyling handler om å tenne lys og puffe puter før visning, tar rimelig feil. Boligstyling er hardt arbeid og tunge tak – i alle fall for meg som gjør alt selv. Det handler blant annet om å flytte møbler, henge opp gardiner, bilder og plante i bedet utenfor boligen. Og når salget er gjennomført, må alt flyttes over i en ny bolig eller settes på et lager, sier Ann Helen Kvalevaag som har funnet ut at hun ikke har behov for å drive med styrketrening på fritiden – det får hun nok av gjennom jobben.

Fra visningshus til Berge Sag.


Annonse