Knut Magnus Haavik er distriktsleder for Huseierne og samarbeidsadvokat.
Annonse

De kjemper for det viktigste du eier – boligen din! Uansett om du bor i enebolig, rekkehus, leilighet, sameie eller borettslag. En av dem som har engasjert seg for å gjøre det både trygt og forutsigbart å være boligeier, er advokat Knut Magnus Haavik. Han er istriktsleder i Huseierne i Rogaland nord og deler av Sunnhordland, og er i tillegg lokal samarbeidsadvokat. 

Tekst: Liv Alsaker Sande 

Huseierne eller Huseiernes landsforbund som mange kjenner dem som, er forbrukerorganisasjonen for alle som eier en bolig. Med andre ord en stor andel av Norges befolkning. De gir også tilbud til sameier og borettslag. Huseierne har i dag ca. 225 0000 medlemmer på landsbasis og mottar hvert år ca 60 000 henvendelser fra folk som har juridiske, økonomiske eller byggetekniske spørsmål. Huseierne er organisert i 17 distriktsavdelinger landet rundt. Knut Magnus Haavik har vært lokal samarbeidsadvokat siden 1990-tallet, og distriktsleder for Rogaland nord fra 2006. Fra 2019 er også Sveio, Bømlo, Fitjar, Stord og Etne en del av distriktet. Distriktet har passert 5 000 medlemmer.

Hvorfor har du engasjert deg i Huseierne?
– Det har jeg gjort fordi boligspørsmål interesser meg, og fordi det er en viktig del av rettslivet i Norge. Det kan dreie seg om bl.a. husleiespørsmål, kjøp og salg av bolig, mangler ved håndverkertjenester og spørsmål relatert til veg, grenser, vegutbygginger osv., sier Haavik. 
Da Vi Bygger Nytt var innom Boligmessen i Vardhallen tidligere i februar, traff vi en større delegasjon fra Huseierne på stand. Også advokat Haavik deltok på standen der Huseierne rekrutterte mange nye medlemmer. 

På boligmessen for Huseierne, Henny Borgan og Truls Rime.

Hvorfor er det smart å bli medlem i Huseierne?
– Fordi boligeiere må ha et felles talerør for å fronte spørsmål som angår oss alle, som f.eks. eiendomsskatt og eiendomsavgifter generelt, dokumentavgift («flytteskatt»), gode og trygge boligområder og lokal bistand ved tvister. I tillegg har Huseierne mange gode medlemsfordeler, som bl.a. rabatter ved bruk av advokat, 10% rabatt på forsikring, store rabatter på byggevarer og mange andre slike medlemsfordeler som man kan sjekke ut på nettsiden vår, sier Haavik. Huseierne gir også ut et eget medlemsmagasin der de tar opp mange viktige tema og de arrangerer også kurs som er nyttige for boligeiere uansett om en bor i enebolig, rekkehus, sameier eller borettslag. 

– Vi holdt nettopp kurset «Slik unngår du problemer med håndverkeren» på Lille Maritim i Haugesund og arrangerer også kurs på Stord 4. juni med tittelen «Dette bør du vite om skatt på bolig og utleie», opplyser Haavik. 

Annonse