Det ligger vakkert til ved Aksdalsvatnet, boligprosjektet den italienske landsbyen. GL Prosjektservice satser på byggestart før sommeren.
Annonse

Det trengs noen få salg til, før byggingen av de første 43 leilighetene i Den italienske landsbyen ved Aksdalsvatnet settes i gang i løpet av våren. Fremdeles i god rute til at leilighetene blir innflytningsklare som planlagt ved juletider i 2021. 

Tekst: Liv Alsaker Sande 

– Vi har til nå solgt 29 av de 43 boligene og trenger noen få salg til før vi kan sette i gang. Blant annet er det flere attraktive leiligheter ledig på plan 1 som vi faktisk er litt overrasket over fremdeles er ledige. Her får en et helt usjenert uteområde, gode solforhold og nydelig utsikt til vannet, opplyser Terje Lindstrøm i GL Prosjektservice.

Det blir gatetun og flere sosiale møtesteder og nede ved vannet blir det promenade.

Den italienske landsbyen i Aksdal blir virkelig et flaggskip for GL Prosjektservice. Ikke bare er dette deres største boligprosjekt. Det er også et boligprosjekt som er utviklet i tett samarbeid med Aksdal Senterutvikling, Tysvær kommune  og arkitektfirmaet Knut Kolstø AS. Det var Snøhetta som første lanserte den italienske landsbyen like ved vannet og det er tegningene fra det anerkjente arkitektfirmaet som har lagt premissene for det videre arbeidet. Boligene blir bygget i skrått terreng på nordsiden av vannet. Det blir promenade nede ved vannet og det blir gater med gatetun og flere sosiale samlingssteder for beboerne. 
– Vi er veldig stolt av den italienske landsbyen og synes det er et spennende og genuint boligprosjekt. I det første byggetrinnet kan vi tilby boliger i størrelser fra 69 kvm til de største på 152 kvm, opplyser Lindstrøm. 

For alle
På sikt skal det bygges 250 boliger i Den Italienske landsbyen over flere byggetrinn. Målet er at boligprosjektet skal gi et tilbud til alle målgrupper – unge, småbarnsfamilier, eldre og uføre. 
– Vi er nå i dialog med Tysvær kommune om at noen av boligene i et senere byggetrinn kan bygges som omsorgsboliger, men her gjenstår fremdeles noe arbeid før vi er helt i mål med planene, sier Lindstrøm som er helt klar på at dersom GL Prosjektservice gir seg i kast med et boligprosjekt, er det spesielt to kriterium som må være innfridd. Beliggenheten må være unik og kvaliteten på boligene i en egen klasse. 
– For tiden satser vi mest på Den italienske landsbyen i Aksdal, Solhaugen på Vormedal og Bygaten i Haugesund sentrum. Selv om disse tre boligprosjektene er veldig ulike, kan samtlige skilte med en unik beliggenhet og boliger i meget høy kvalitet. Dette gjelder også Flathauggata på Bakarøy i Haugesund der vi for et par år tilbake ferdigstilte 11 leiligheter og hvor vi fremdeles har tre leiligheter for salg, sier Terje Lindstrøm 

Lanserer Byhagen i Haugesund sentrum
GL Prosjektservice planlegger å bygge ni leiligheter i Byhagen i Flotmyrgaten 110 i Haugesund sentrum, på den tidligere tomten til Tekstilvask. De ni leilighetene vil få størrelser fra 48 kvm til de største på 98 kvm. Leilighetene er fordelt over 4 etasjer. 
– Her er det verdt å nevne er at leilighetene i 1. etasje blir beliggende høyere enn gateplan i sør og blir således godt skjermet for innsyn fra gaten. Alle de største leilighetene vil få egne terrasser, mens det blir fransk balkong på de minste. Det blir også en større felles takterrasse med flott utsikt til hele byen, sier Terje Lindstrøm i GL Prosjektservice, som legger til at Byhagen nettopp er lansert i markedet. Det er PrivatMegleren som har fått i oppdrag å selge de ni leilighetene i Byhagen. 
– Vi er spente på responsen fra markedet og mener vi har spennende leiligheter for de som vil bo midt i smørøyet og samtidig ha mulighet å trekke seg tilbake i en stille og koselig gate – skjermet fra gjennomgående trafikk og støy, sier han.    

Det skal komme 9 leiligheter i Byhagen i Haugesund sentrum der beboerne blant annet kan glede seg over en stor takterrasse.

7 boliger for salg på Solhaugen
GL Prosjektservice har bygget 17 eneboliger på Solhaugen på Vormedal. Her har de fremdeles 7 boliger for salg. 
– Boligene ligger flott til med panoramautsikt til Karmsundet og like i nærheten av barnehage, nærbutikk og Mykje barneskole. Boligene leveres med både carport og takterrasse der en ikke minst fanger opp den flotte sjøutsikten, sier Terje Lindstrøm i GL Prosjektservice. Boligene leveres nøkkelferdige, så her kan en flytte rett inn. Boligene varierer i størrelse fra ca 132 til 145 kvm. og inneholder 3 soverom, to stuer, kjøkken og to bad, pluss utvendig bod.  Boligen har ekstra takhøyde på 270 cm noe som gir en ekstra romslig følelse.    
Det er Eiendomsmegler 1 som har oppdraget med å selge boligene på Solhaugen. 

Det blir gatetun og flere sosiale møtesteder og nede ved vannet blir det promenade.Annonse