Malejobb med utsikt!
Annonse

At hvitt ikke bare er hvitt, er det mange som har fått erfare når de pusser opp eller bygger nytt. Linn valgte seg hvitfargen “refleksjon” og har virkelig kommet godt i gang med malejobben i de aller fleste av rommene. Likevel kjenner hun at det innimellom tærer på tålmodigheten og skulle ønske at prosessene gikk enda fortere…

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto:  Linn Førland

Linn er nøye på at sluttresultatet skal bli perfekt og det betyr flere runder med sparkling og maling. 
– Først maler vi – så tørker det og vi sjekker om det er fint nok eller vi må i gang med en ny runde med sparkling. Så maler vi igjen – sjekker og finner frem sparkelen igjen, smiler Linn som vet at hun etter innflytting vil være takknemlig for at de er nøye nå. 

Paletten er valgt – nå males det! 

– Det er kjedelig å gå og gremme seg over en dårlig malejobb – så klart det er viktig at vi er ekstra nøye nå. Men at det tar tid, er det ingen tvil om, sier hun. Hun er svært takknemlig for at Strandgaten Maling har gitt henne kyndig hjelp og veiledning både til innkjøp av maling og utstyr. 

– Det er herlig å handle et sted der en treffer fagfolk som prioriterer å gi god veiledning og service og der en samtidig kan ta seg en kaffe og drøse om prosjektet, sier hun. 

Pianoet som fulgte med huset er dekket til mens malearbeidet pågår.

Refleksjon
Det var også her hun fikk tips om hvitfargen “refleksjon” som hun er godt fornøyd med. 
– Det er rart med det – men det er ikke det samme hvilken hvitfarge en går for. Jeg valgte denne fordi jeg tror den vil stå godt til lysforholdene i leiligheten og er en farge jeg vil være fornøyd med lenge, sier Linn som virkelig har gått hvitfargen i sømmene. Den er blitt sjekket både i dagslys og på kvelden. Ja, hun har til og med testet hvordan fargen fungerer med kun levende lys. Til soverommet og kjøkkenet har Linn valgt en hvit kalkmaling. Mens hun satt inn muren rundt peisen med byggsparkel som gir en tøff finish. Hun har også bygget skyvedøren som går inn til badet – der rørleggeren har gjort seg ferdig og det er klart for å sette inn vegger og gulv. Hun har bestemt seg for å male alle gulvene i leilighetene, et arbeid hun etter planen skal komme i gang med i mars så snart malejobben er ferdigstilt. 

Muren rundt peisen er satt inn med byggsparkel som gir en tøff finish.
Annonse