Mikser nytt og gammelt. Charlotte Mosbron har selv pusset ned spisestuebordet.
Annonse

– De skulle egentlig kun bytte ut kjøkkenet, men plutselig var de også i gang med oppussingsprosjekter i stuen og gangen. Familien på seks måtte virkelig improvisere når dagliglivet skulle organiseres i byggekaoset.

Tekst: Liv Alsaker Sande  Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen

Her bor: Charlotte og Kjell Atle Mosbron med barna Anna (23), Camilla (17), Elias (15) og Iris (11) og kattene Albert og Arya. 
Hva: Oppusset 70-tallsbolig
Hvor: Mosbronvegen, Åkra på Karmøy
Instagram: charlotte_mosbron

Kjøkkenet er fra Kvik på Raglamyr i Haugesund. Teppe på gulvet fra Poppelina.

– Ja, det var litt av et kaos når det stod på som verst. Matlagingen la vi til en ende av stuen. Der hadde vi rigget oss til med microbølgeovn og kokeplate. Heldigvis har vi både kjellerstue og loftstue som vi kunne bruke som oppholdsrom mens stuen var under oppussing, smiler Charlotte Mosbron som er glad for at de er kommet vel i havn med oppussingsprosjektene så langt.

– Vi er fornøyde med resultatene i denne omgang. Når en kjøper en bolig fra begynnelsen av 70-tallet er alltid noe å ta seg til – både utvendig og innvendig, sier hun.

Boligen kjøpte de for tre år siden av svigerforeldrene. Dette er Kjell Atle sitt barndomshjem og de kjente derfor godt til boligen i Mosbronvegen på Åkra som er fra 1972. 

– Ja, du kan godt si at vi fant oss fort til rette her og er i kjente omgivelser. Boligen er romslig med mange soverom og tre stuer, noe som er midt i blinken for en familie på seks som oss, sier Charlotte.

De har valgt å ha ulike trestoler rundt spisestuebordet, noe som skaper fin dynamikk i interiøret. Det gamle skapet i bakgrunnen har Charlotte malt i en mørk farge.

Svart kjøkken
Det svarte nye kjøkkenet er fra Kvik. Charlotte er strålende fornøyd med servicen de fikk fra kjøkkenleverandøren på Raglamyr.
– Hele kjøkkenprosessen gikk helt strålende, noe som selvsagt henger sammen med den gode servicen vi fikk hos Kvik. Vi valgte å ha en hel side med skap og heller droppe overskapene for å slippe inn mest mulig dagslys og få en solid benkeplate med god plass til matlaging, sier Charlotte. 

Ny sofa og eldre hyller i teak – det er slik Charlotte liker å ha det. Sjekk den flotte boksamlingen i spreke farger!

Fagfolk
De hyret fagfolk til “finjobbene”, mens de tok rivingen selv. De har også malt en del selv. 
Fra kjøkkenet har de gjort inngangen til spisestuen litt større og det er også gjennomgang til hallen fra kjøkkenet. Stuen og gangen er oppgradert med nytt gulv og nye gipsvegger og malt i en lys farge. Det er valgt lys eikelaminat på gulvene i stuen, kjøkkenet og gangen. 

– Jeg liker godt å innrede med en miks av nytt og gammelt og har blant annet retrohyller i teak og en større skjenk som jeg har malt svart. Spisebordet har jeg pusset ned selv, mens jeg har “snopet” noen nye stoler. De to lenestolene som er plassert ved den ene sofagruppen er minst like gamle som selve huset – de fikk jeg gratis av noen på finn.no og jeg synes de gir fint særpreg til stuen, forteller Charlotte som foretrekker en eklektisk stil gjerne inspirert av den lyse nordiske stilen. 

– Men jeg liker godt å sprite den opp med retromøbler – da blir den mer levende og personlig, smiler hun. 

Hvem gjorde hva?
Snekkerarbeid: TG Bygg
Rørlegger: Bademiljø Vedavågen Rør 
Kjøkken: Kvik Haugesund
Elektrisk arbeid: T. H. Kolbeinsen


Annonse