Eirin Vedå gleder seg til å holde foredrag på interiørarrangementet i Festiviteten 29. april.
Annonse

Frøken Magnolia Eirin Vedå gleder seg stort til  interiørkvelden i Festiviteten onsdag 29. april!. Ikke bare fordi hun skal holde foredrag om det hun brenner aller mest for, men minst like mye til å treffe likesinnede fra hele distriktet.    

Tekst og foto: Liv Alsaker Sande 

Dette er virkelig et supert initiativ. Interessen for interiør og design har eksplodert de siste årene og blomster og planter er en stor del av dette. For min del som nyetablert er dette en flott mulighet å nå ut til enda flere mennesker som har interesse for det jeg driver på med. Haugesund har så mye å by på lokalt og dette arrangementet blir en flott arena å vise frem noe av det spennende som skjer i distriktet vårt, sier Vedå.

Du skal jo holde foredrag – hva vil være ditt hovedbudskap?
– Jeg vil jo få frem hvor mye blomster og planter kan gjøre med interiøret og hvordan det faktisk også kan påvirke psyken vår. Gjerne også vise litt bilder med gode eksempler på riktig plassering av planter og hvordan vi kan  gjøre det på en bærekraftig måte. Det å drive med blomster og planter på naturens premisser er noe som står mitt hjerte nært, så for meg er det viktig å få frem litt om dette også. Jeg jobber også med et ’nå og da’ innslag med tørka blomster. Hvordan den trenden har endret seg siden den sist var stor på 80 tallet, sier Eirin alias Frøken Magnolia som også skal ha stand i foajeen og  pynte litt ved inngangen for å sette stemningen fra start. 

Årlig tradisjon
Christian Friestad hadde ikke jobbet mange dagene på Festiviteten som eventmanager/produsent før han var i full gang å planlegge sin første event. Et arrangement med fokus på interiør og design der kreativitet er fellesnevneren. Nå har han sammen med lokale bidragsytere, rikskjendiser og Næringsforeningen Haugalandet snekret i hop en spennende helaften. Det er bare til å sette av onsdag 29. april! 

– Vi skal mingle, le og  få inspirasjon til nye ideer og muligheter. Dette blir en gøyal inspirasjonskveld for alle med sans for interiør og design, sier Christian Friestad 

– Målet er at dette skal bli et årlig arrangement der kreativitet er utgangspunktet og en kan ha ulike tema knyttet opp til dette. Vi starter med interiør og design da vi vet at det er mange på Haugalandet som har denne interessen. Vi har allerede solgt mange billetter til arrangementet og regner med at alle de 400 billettene vil ryke ut lenge før vi har nådd april, sier Christian Friestad. 

Christian Friestad satser på fullt hus i Festiviteten under interiørkvelden.

Sørland og Nilsson
I tillegg til dem som skal stå på scenen denne kvelden, deltar flere lokale sponsorer med utstillinger og stand. Dette er Friestad Kjøkken & Interiør, Trendhuset, Vi Bygger Nytt, Indesign, Næringsforeningen Haugalandet, Brun´o, Frøken Magnolia, Wonderwall, Viiben og Volundx. Vindsurfer og designer Inge Kvivik lager vaser av plast han finner i havet, og han vil også holde et lite foredrag denne kvelden. I løpet av de tre timene arrangementet varer er det også lagt opp til mingling i gode pauser og det er anledning til å kjøpe seg forfriskninger.

Kathrine Sørland vil gi et historisk blikk på design og mote – to felt som henger nøye sammen. Haugesunds egen Jane Dunkley vil holde et foredrag om sine tanker og ideer om interiør og design. Anne Marthe Widvey vil gi publikum tips og ideer til hvordan de kan ta gode bilder til Instagram og andre sosiale medier. Konferansier er Einar Nilsson, kjent fra ”Tid for hjem” og “Skal vi danse”.         

brun,o med popup-butikk
Deltakerne på interiørkvelden på Festiviteten trenger ikke gå tomhendt hjem. brun,o bygger nemlig opp en liten popup-butikk på scenen i anledning interiøreventen. 

– Klart vi må støtte opp om et  arrangement med fokus på bolig og interiør. Med spennende foredragsholdere og forhåpentligvis mye folk i salen, vil dette bli helt topp, sier Tone Lundal ved brun,o interiør. Popup-butikken vil bli plassert på scenen der de vil selge utvalgte interiørvarer fra butikken i Haugesund sentrum. 

– Nå satser vi på at det blir fullt hus og at folk i Haugesund er klar for en fin interiørkveld. Vi på brun,o gleder oss virkelig til å være med på dette, sier Lundal. 

Annonse