Eneboligen i Østhusmarkvegen på Vea stod ferdig før jul.
Annonse

Det nye huset til Eline og Kjell Elias Kristoffersen er resultat av en stor familiedugnad. Og da fargene og interiør skulle velges, hyret de inn interiørkonsulent Ann Elin Sørøy. Det har de ikke angret på. 

Tekst: Liv Alsaker Sande. Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen

Her bor: Eline og Kjell Elias Kristoffersen
Hva: Moderne bolig 
Hvor: Østhusmarkvegen 9, Veavågen på Karmøy 
Instagram: casa_kristoffersen 

– Vi hadde et ønske om at stilen skulle være gjennomgående og at de ulike rommene “snakker” sammen. Når du likevel er i gang å bygge utgjør det å kjøpe inn tjenester fra en interiørkonsulent en liten del av de totale kostnadene. Samtidig kan dette fungere som en slags forsikring for å unngå bomkjøp og få en mer langsiktig og tidsriktig stil inne, sier Eline som er strålende fornøyd med sluttresultatet. 

– Å hyre interiørkonsulent er noe jeg anbefaler andre som bygger nytt. Det er utrolig mange valg som skal tas og utvalget er enormt i “jungelen” der ute. Så det å hyre inn hjelp fra en interiørekspert er virkelig noe som kan lønne seg og som kan gjøre at en får det slik en liker å ha det i lang tid fremover, sier hun. 

Den vakre peisen er fra Skude Mur. Sofaen er fra Bohus.

Hotellfølelse 
De tegnet selv planløsningen på boligen og fikk deretter arkitekt Knut Nordstokke til å kvalitetssikre tegningene både innvendig og utvendig. Kjøkkenet er fra Ikea og tegnet av dem selv på dataprogrammet til varehuset. På gulvene har de lagt korkvinyl fra IBO Raglamyr – et behagelig gulv som sammen med vannbåren varme gir komfort og lunhet. De har walk in closet og eget bad i forbindelse med hovedsoverommet, som i tillegg har et herlig tykt teppe på gulvet. Her er hotellfølelsen virkelig til å ta og føle på! Ellers inneholder boligen et stort vaskerom, tre bad, kjellerstue, fem soverom og stor stue i åpen løsning med kjøkkenet. Huset er totalt på 280 kvm – så her er det nok av plass å boltre seg på.   

Kjøkkenet er fra Ikea, mens spisestuestolene er fra Ellos.

Søstre i nabolaget
Eline på 21 år er snart ferdig med sykepleierutdannelsen sin og har allerede sikret seg jobb i Karmøy kommune. Mannen Kjell Elias (25)  jobber som automatiker på Biomar. De flyttet inn i den nye boligen like før jul, og selv om de hadde jobbet mye i huset, innrømmer Eline at de første ukene i huset føltes det rett og slett ut som de bare var på besøk.

– Vi flyttet fra en kjellerleilighet hos foreldrene mine til dette store huset – så du kan si overgangen var stor. Men det tok ikke lang tid før vi ble “husvarme” og er så takknemlig for at vi får oppleve å flytte inn i et helt nytt hus, sier hun.

Det moderne huset går over to etasjer og er bygget på en tomt i Østhusmarkvegen på Vea som Kjell Elias kjøpte for flere år siden. Det pussige er at to av Elines søstre er nærmeste naboer – noe som egentlig er helt tilfeldig siden Kjell Elias kjøpte tomten før han kom sammen med Eline.  

Et spisestuemøblement med blå velurstoler, alt fra Bohus Karmøy, er valgt til stuen.

– Begge våre fedre er byggekyndige og det er ikke få timer med dugnadsinnsats de har lagt ned i huset. Min far hjalp også til da mine søstre bygget hus og nå var det altså min tur å få god hjelp. Det er helt fantastisk å ha en slik fin dugnadsgjeng i familien, og vi er evig takknemlige. Det hører også med til historien at våre fedre har hatt det ganske koselig på alle dugnadstimene de har tilbrakt i huset og ga uttrykk for at de savnet de hyggelige arbeidstimene sammen. Vi får heller gi dem noen nye arbeidsoppgaver når det blir bygging av garasje, smiler Eline. 

Hvem gjorde hva?
Interiørkonsulent:  Ann Elin Sørøy 
Rørlegger & Vannbåren varme: Rørservice
Materialer, vinduer og dører: Monter
Uteområde: Hage & Maskin
Kjøkken: Ikea
Peis: Skude Mur
Elektrisk arbeid: T. H. Kolbeinsen 
Baderomsinnredning: S. O. Lund
Arkitekt: Knut Nordstokke
Gulv: IBO Raglamyr 
Reisverk: Frank Solås
Tømmerarbeid: Egeninnsats av ektefelle og fedre 

Det er totalt 5 soverom i det 280 kvm store huset – dette er hovedsoverommet.
Et stort og praktisk vaskerom – her går klesvasken unna som en lek. 

De valgte en gyllen lys brunfarge på veggene på det ene badet.
I den romslige todelte stuen er det plass til to sofagrupper. Flesteparten av møblene på bildet er fra Bohus Karmøy.


Annonse