Annonse

Etter 10 år i Stavanger, bestemte vi oss. Vi ville hjem igjen til Haugalandet. Vi var blitt foreldre til to sønner og var lei av å stå i ferjekø på Mortavika og Arsvågen. Vi ville hjem til familie og venner og det burde helst skje før eldstesønnen snakket kav stavangersk.

Våren 2003 ble det klart at far fikk jobb på Kårstø, og vi startet med en gang å jakte etter en bolig. Men utvalget var skuffende dårlig.  Det var svært få boliger for salg i Haugesund og Tysvær på denne tiden og for oss var det bare 2 (!) aktuelle eneboliger. 

Vi var først på visning i en bolig i Førresfjorden som krevde mer oppuss-
ing enn vi var klar for. Den andre boligen lå nord i Haugesund – men denne var 200 000 kroner dyrere enn hva rammen vår tillot. Vi valgte likevel å gå på visning og fant fort ut at denne boligen var midt i blinken for oss. At min bestefar kjente de som solgte, var også et pluss! Vi fikk grønt lys fra banken og huset ble vårt.

For dem som tenker å flytte tilbake til Haugalandet i dag, er utvalget et helt annet. Søker en etter enebolig i Haugesund og Tysvær på finn.no, får en opp over 100 ulike objekter. Legger en til Karmøy, kan en velge mellom 150 eneboliger.  Tar vi med nye boliger, rekkehus og leiligheter får vi opp nesten 1000 objekter i disse tre kommunene!

Eiendomsbransjen rapporterer om tregt salg. Det har vært flere oppslag i media om at folk blir sittende med to boliger i lang tid fordi de sliter med å få selge den gamle boligen. Fra Stavanger snakkes det om at prisene er nede på et 2011-nivå. Noen mener at vi nærmer oss et kjøpers marked også her på Haugalandet.  

For dem på boligjakt, er jo dette positivt. Det store utvalget gir fordeler for folk – spesielt for dem som skal kjøpe sin første bolig. Nå kan en peile seg inn på geografiske områder som står høyest på ønskelisten. En har mulighet til å kjøpe bolig uten heftige budrunder og en får bedre tid til å tenke seg om før en byr. Kanskje en til og med får tilslaget litt under takst? 

Lykke til i boligjakten !
Liv Alsaker Sande – Redaktør

Annonse