Annonse

Det er utrolig hva en kan få til når dugnadsviljen er på topp og fagfolkene samarbeider usedvanlig godt. Falkeidhallen er et eksempel på akkurat dette. Nå gleder ildsjelene i Tysvær-klubben og bygdafolket seg til åpningsfest 8. februar. 

Tekst: Liv Alsaker Sande. Foto: Kristian Jørgensen

Dette må være den idrettshallen imed en av de flotteste beliggenhetene. I den nye idrettshallen på Troppene kan en nyte utsikt til Tysværvågen og nærmest se fiskene vake i sjøen. 
– De siste 8-9 åra har Falkeid IL jobbet knallhard for å drive klubben med et årlig overskudd på 10 – 15 % av omsetningen for å bygge opp egenkapital til realisering av idrettshall. Dette har vi lykkes med – takket være at frivillige har stilt opp for laget over tid, og har lagt ned en langt større innsats for klubben enn en kan forvente, opplyser daglig leder i Falkeid IL, Mikael Benjamin Myklebust. 

Falkeidhallen åpner 8. februar og alle er invitert til åpningsfest. Det er en imponerende dugnadsinnsats som ligger bak prosjektet.

Klar for åpningsfest
Det ligger et stort antall timer med frivillig arbeid bak 32 millioners-prosjektet, allerede lenge før første spadestikket ble tatt på tomten lørdag 18. desember 2018.

– Hittil er det lagt ned imponerende 6500 dokumenterte timar frivillig arbeid knyttet til prosjektet, opplyser Myklebust.

Lørdag 8. februar venter en storslått åpning av Falkeidhallen.

– Vi kan by på et fullspekket program åpningsdagen.  På programmet står et foredrag med Marco Elsafadi, håndballkamp, bildecollage av byggeprosessen, omvisning i hallen og det hele blir avrundet med fyrverkeri, sier Myklebust og legger til at alle er velkommen til å bli med på åpningsfesten. 

Sosial samlingssted
Hallen innholder flerbruks-spillelflate 40×20 meter med tribune på langsiden. Foaje/entre som skal bli bygdas nye samlingsplass, aktivitetssal, styrketreningsrom, fire garderober, tre store flerbruksrom, kontor og to møterom.

– Målet er å skape en sosial arena i like stor grad som en sportslig arena – med en åpen foaje der en er velkommen for en drøs og en kaffikopp med sambygdinger, sier han.

Saga Bygg har hatt tømmerentreprisen og oppfølging av alle fag på Falkeidhallen som totalt har kostet 32 millioner kroner. Finansieringen skjer gjennom dugnad, gaver, et lite lån, egenkapital, tippemidler og midler frå Tysvær kommune.  

Mange frivillige har deltatt i prosjektet.


Annonse