Annonse

At Bate boligbyggelags eneste avdelingskontor ligger i Haugesund, er ingen tilfeldighet. Muligens heller ikke at det er en vaskeekte haugesunder som leder deres nye kontor i Strandgata 96 i Haugesund sentrum. 

Tekst og foto: Liv Alsaker Sande 

Halfdan Krohn-Brekke er foreløpig eneste ansatte i Bate boligbyggelag i Haugesund, og ser for seg at kontoret vil vokse etter hvert som haugalendingene får øynene opp for dem. 

– Ingen tvil om at Bate ser på Haugalandet som et spennende marked. Vi er kommet godt i gang med å bygge opp avdelingskontoret vårt og har allerede fått flere kunder, sier Halfdan Krohn-Brekke som har hyppig kontakt med sine kolleger i Stavanger.

Krohn-Brekke, som tidligere jobbet i enhet for byutvikling i Haugesund kommune, opplyser at flere sameier og borettslag på Haugalandet nå benytter seg av Bate sine tjenester. I tillegg til forretningsførsel er seksjonering og hjelp til å bygge opp nye sameier og borettslag, noen av tjenestene som tilbys. Bate sin byggfornyelse-avdeling har i tillegg flere oppdrag på gang i sildabyen.

– En av borettslagenes og sameienes fremste oppgaver er å ivareta boligmassen. Det kan være store investeringer og vår egen avdeling innen byggfornyelse har kapasitet til å ta oppdrag også på denne siden av fjorden, sier Krohn-Brekke. 

Halfdan Krohn-Brekke leder Bate sin avdeling i Haugesund og har kontorer i Strandgata 96.

Bate i dåpsgave
Bate er med sine 55000 medlemmer det 5. største boligbyggelaget i Norge, og er resultatet av at Stavanger boligbyggelag og Sandnes boligbyggelag slo seg sammen i 2014. Da de åpnet sitt første avdelingskontor noensinne i august 2019, valgte de seg Haugesund.

– Haugalandet er et område som Bate har stor tro på. Ikke minst med tanke på tunnelen som forhåpentligvis er plass innen 5-6 år og som garantert vil knytte nord- og sørfylket tettere sammen. Vi er nå i gang med arbeidet å snakke med eiendomsbesittere og boligleverandører om aktuelle tomter og prosjekter på Haugalandet Bate kan ta del i eller styre helt selv, sier Krohn-Brekke som i dag ikke kan lansere et konkret boligprosjekt. Men som allerede kan røpe at det første prosjektet vil komme i sentrum eller sentrumsnært.

– Så det kan allerede nå lønne seg å tegne et medlemskap hos oss. Medlemskapet kan også brukes til å kjøpe bolig i andre byer enn Haugesund gjennom Storbysamarbeidet (Oslo, Bergen, Stavanger, Sandens, Trondheim, Bodø og Tromsø). En ypperlig dåpsgave til 300 kroner som vil følge barnet til voksen alder og er gratis frem til man fyller 20 år. I tillegg til alle medlemsfordelene da som gjør at en får ekstra gode tilbud i banken og rabatt på en rekke varer og tjenester. Visste du forresten at Bate betyr fordel på norrønt – det er virkelig noe vi prøver å leve opp til, smiler Halfdan Krohn-Brekke som er på plass i et kontorfellesskap i ærverdige Strandgata 96 midt i tjukkeste Haugesund. 

– Vi leier lokalene av Caiano, og enn så lenge har vi ledig plass. Men med den farten vi holder nå vokser vi nok relativt raskt ut av disse lokalene. På lang sikt har vi et håp om å bidra til befolkningsvekst på Haugalandet gjennom å skape attraktive bomiljø og boliger, sier Krohn-Brekke. 

Fakta:
Bate boligbyggelag har bygget og forvaltet boliger for sine medlemmer helt siden 1946. I dag er hver femte bolig i Stavanger-regionen bygget av Bate.  
Bate har ca. 55 000 medlemmer som har forkjøpsrett på omtrent 13 000 boliger i Stavanger-regionen og på tilsammen rundt 90 000 boliger i hele landet gjennom Storby-samarbeidet.
Bate bistår over 800 boligselskap med både økonomisk, teknisk og juridisk forvaltning og forvalter over 25 000 boliger.Annonse